Geokomplo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğruyu söyleyin hocam, bu millete bu düzen yakışıyor mu yakışmıyor mu?

İsviçre toplumuna bu düzen yakışır mı? İsviçre'nin düzeni bizim topluma yakışır mı?

Hak ediliyor ki yakışan şekilde yönetiliyor tüm toplumlar...
Buna ben de katiliyorum. Insanlar hakettikleri gibi yasarlar. Ben 7 yildan fazladir burdayim, geldim geleli benzin 1.3-1.5 frank arasinda dolanip duruyor. Bir seyler pahalanmiyor fiyatlarda nerdeyse sabit, maaslar da sabit. Sadece pozisyonun yükselince maasin artiyor.
Burda faizler ekside oldugu icin vadeli hesaba 100 birim para yatirdiginda cektigin zamna atiyorum 99 birim para geri aliyorsun

Burasi demokratik bir ülke. Hükümeti hayvanat bahcesini genisletip genisletemeyecegini, yeni müze acip acamayagini halka soruyor, benzine zam gelsin mi (evet cikti referandumda), asgari ücret artsin mi (hayir cikti) vs vs halka soruyorlar. Ayrica sen bir vatandas olarak bir kanun cikartmak istiyorsun diyelim, 100 bin imza toplarsan, bir sonraki referandumda (3 ayda bir oluyor genelde), senin önerdigin kanun degisikligi referandumda halka sunulur (anayasa ile celismemesi sartiyla).

gibi gibi.. Türk halkinin bu kadar demokratik bilince ulasmasinin onyillar hatta yüzyillar alacagini düsünüyorum