Display:none alanlar DOM boyutunu artırır, site hızını etkiler. Bu tür işlemleri JS ile direk yok etme / gösterme yöntemleri ile yapmak daha uygun olacaktır.
+
Display:none alanlar kullanıcıya göstermemek içindir. Google o kod dizelerini de tarar.
Bildiğim kadarıyla görüyor hocam. Gerçi benim başıma şöyle bir olay gelmişti, display none içerisinde link vardı. (Geçici kaldırmam istenildi) Kaldırdım dedim ama google'ın gördüğünü söylediler sonra <!-- --> içerisine almıştım.
Merhabalar,
Google'ın işleyişi aşağıdaki gibidir.
İlk olarak sayfada noindex etiketi aranır > Ardından sayfanın indexlenmesine engel bir etiket yoksa sayfadaki tüm linkler taranır >
Linkler tarandıktan sonra javascript çalıştırılır. > Ardından sayfa incelenir.
Eğer display:none içerisinde bir içerik varsa ve bu içerik tıklanarak açılabilen bir içerikse hiçbir zararı yoktur.
Google javascripti çalıştırdıktan sonra sayfadaki tüm eventleri geliştiriciler gibi görebilir ve analiz eder. Eventleri gerçekleştirir ve gizli alanların açılıp açılmadığını inceler.
Eğer display:none ile gizlediğiniz kısımdaki yazılar bir buton ile açılıyorsa sorunsuz bir şekilde içerik olarak görünür.
Ancak bu tür alanlar asla açılmıyorsa o alan önemsizdir.
https://www.sempeak.com/seo
En basit örnekle seo nedir içeriğinde ilk sıralardaki yukarıda bulunan siteyi inceleyebilirsiniz. Birçok alan sonradan tetiklenme ile geliyor. Javascript ile bu bölümler incelenebiliyorsa sorun yoktur.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, sağolun