Pikachiiu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş foruma da girmiyor. Şikayet sürecini başlatacaktım dün, belki özür diler söz verir diye erteledim ama davranışları iğrenç. Kendine göre konu kilit diyip sıyrılacak sanıyor herhalde.
Hem forum üzerinden şikayet açın hem de mahkemeler üzerinden gidebiliyorsanız sonuna kadar gidin.

Daha önce forumda bu tür içerik çalınmaları durumunda hak sahiplerinin işini kolaylaştırmak için tecrübeli arkadaşlar tarafından şu öneriler verildi:

*Siteye içeriği eklemeden önce "Zaman Damgası" hizmeti veren firmalar aracılığı ile içeriğinizi online olarak damgalayın.
*Damgalanan içeriği 1-2 gün beklettikten sonra içeriği sitenize girin.

Bu işlemin söylenen faydası şu:
Örneğin:

*23/09/2021 tarihinde içeriğinizi hazırladınız ve damgaladınız.
*25/09/2021 tarihinde içeriği sitenize eklediniz. İçeriğinizi izinsiz sizden çeken kişiyi 25/09/2021 tarihinde kopyalamayı gerçekleştirdi.

Siteyi tespit edip işi mahkemeye götürdünüz:

-> Kimin önce index aldığı, içeriğin asıl sahibinin kimin olduğu muamması ile uğraşmadan direkt olarak zaman damgasını mahkemeye sunduğunuzda karşı taraf 23/09/2021 tarihinde o içeriğe sahip olamayacağına göre işleminizi hızlandırarak zararınızı tazmin etmeye başlarsınız.

Öncelikle bu senaryoyu henüz bizzat tecrübe etmedim. Forumdaki tecrübeli arkadaşların önerisi bu yönde.
Yeni yeni hitlenen sitelerim var onlar hedef haline gelmeye başladığında bu yolu uygulayacağım.

Umarım işinize yarar.