Suriye'den göç eden insanları daha iyi yaşam koşullarına sahip olmak istedikleri için eleştirmiyorum. Ülkemizde işsizlik oranı had safhadayken ve vatandaşlarımız iş bulamazken vasıfsız bir grup göçmen az ücret ile çalışarak, işsizlik oranının daha da artmasına yol açtıkları için; tüm eğitimli vatandaşlarının "beyin göçü" ile Avrupa ülkelerine giderken sadece suç oranının artmasına sebebiyet verecek nitelikte adli sicil kaydı bulunanlarının ülkemize kabul edilmesini eleştiriyorum.
Ülkesinde gereken imkanlara sahip olamayan, yanlış politikalar ile yönetilerek heba olacak tüm insanların imkanı olduğu müddetçe daha iyi olanaklara sahip ülkelere gitmeyi tercih etmesinde eleştirilecek bir yan yok. İnsanlık bu şekilde gelişip, ilerleyebilir. Umarım zaman içerisinde ülkemiz de oy için ayrıcaklıklı muamele uyguladığı vasıfsız göçmenleri kabul eden bir ülke olmaktan çıkıp, eğitimli insanların göç etmeyi tercih ettiği bir ülke haline gelir. Fakat 20 yıldır aynı politikalar ile yönetilen bir ülkede biz sistemin kurbanı olmamayı tercih ettik.
Anladığım kadarıyla okumuş belli yerlere gelmişsiniz...bir şeyi merak ediyorum. Hükümet, suriyelileri ve diğer göçmenleri alarak nasıl bir oy avcılığı yapıyor olabilir? kendi tabanınından bile göçmen politikasından dolayı oy kaybediyorken inatla mevcut politikasını devam ettirmesi hükümete nasıl oy kazandırıyor olabilir de oy için yapıyor diyorsunuz...inşallah suriyelilere oy kullandırıyor diyen cahil insanlardan değilsinizdir...