Yaptığı yatırımı ülkeye mi yapmış kendine mi? Bizim asıl sorunumuz bu işte. Bencillik. Ülkenin durumu iyi olmayabilir ekonomisi kötü olabilir kabul. Ben bugün 4k maaşla iki kişilik aileyi zor geçindiriyorum. Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak demişler.

Yetişmiyorsa ek iş yapıyorum veya bazı şeylerden kısıyorum. A partisi veya B partisinden umut beklemiyorum. Zaten devletten yeterince darbe yedim. Tırnağın varsa başını kaşı diye boşa dememişler. Ülke bugün kötü yarın iyi olunca hepsi geri gelir vatanım vatanım diye.

Zam geldikçe sövüp duruyoruz ne oluyor bir şey mi değişiyor? Adam senelerce oturmuş kitapları ezberlemiş kpss ile memur olmuş hayatta başka bir gayesi olmayan sabit maaşla çalışan insan zaten yerinde sayıp durur. Hangi parti gelirse gelsin al sana ev al sana araba demez. Bazı şeyleri değiştirmek için önce kendimizi geliştirmeliyiz. Ha ne oluyor böyle insanları Avrupa daha çok seviyor daha çok destek veriyor adam oraya gidiyor. Biz hazırcı ve tüketici olduğumuz için o tür işler zor geliyor uğraşmıyoruz.