Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuşlar ancak ilk başta SEO gelir. Site performansı ne durumda? Hız, index, menü ve kategori yapısı analiz sonucu mu oluştu? Bunlara bakılması lazım.
Site kategorisine göre anahtar kelime analizleri yapıldı mı? Düşük rekabetli anahtar kelimeleri toplayın önce, sonra yüksek rekabetlilere yönelin.
Sağlam bir rakip analizi yapıldı mı? Zaten yapılmış olsa uzun vadede SEO stratejiniz oraya çıkar.
Trafik istiyorsanız kullanıcılarınızın zaman geçirebileceği yerlerde aktif olun. Facebook grupları, sayfaları, telegram grupları, instagram, twitter vs. gibi alanlar site bilinirliğini arttırır. Siteye giren kullanıcı SEO'yu olumlu etkiler.
Rakiplerinizden backlink alın, bu backlinklerden trafik çekmeye çalışın. Forumda görüyorum 50.000 backlink 10 TL... Bu paketleri almayın sonra disavow için en az 500 TL ödemeniz gerekir.
Dahili ve harici bağlantı ağı ne durumda? Linkler doğru kurgulandı mı? Linklerin hepsi çalışıyor mu? Sitenizin dahili bağlantı ağını sık sık kontrol edin. Farkında olmadan hacklink yiyen onlarca kurumsal firma var. Adamlar SEO için bir şirketle anlaşıyor, şirket SEO yaptıktan sonra footer'a kendi linkini gömüyor.
İçeriklerde kullandığınız görseller, videolar ve infografikler var mı? Adam oturuyor 10.000 kelime makale yazıyor, içinde 1 tane görsel var. Kullanıcı bunu okumaz. Videolar, görseller, infografikler, pdf dokumanlar ve slaytlar içeriği zenginleştirir. Kullanıcı siteye girdiğinde tuğla gibi yazı görmemeli orada.
Hocam bu söyledikleriniz benim için çok uç bilgiler ancak konuyu takip eden arkadaşlar için yararlı olacaktır. Teşekkür ediyorum.