Ecancan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 core bir sunucuda 4gb ramlik aylik 5 eurolouk bir sunucuda gayet yaptim. Tota sayfasi sayisi ve bunlarin sayfalanmasinada gerek yok 😂 ha istiyorsan sayfalamada onuda yaparsin rahatlikla cok yorucu bir sey degil. Calisilan veri 18 milyon response time to 1.2 (daha da optimize edilebilmesi gayet muhtemel) saniye idi. Sunucu firmasi hetzner. Anlik hit kismini cacheleme ile cok rahat cozebilir anlik veri akisinida web soket ile yapabilirsin. O cache kullanilamayacak yok bu yontem kullanilmayacak denmesi sacma maalesef.
Hocam sanırım beni junior bir yazılımcı sanıyorsunuz, sizin bahsettiğiniz olay sanırım wordpress site üzerinde statik cacheleme kullanarak yaptığınız bir iş sanırım. 1.2 saniye fazlasıyla çok bu arada bilginiz olsun. 10 bin hit altında bunu kaldıramazsınız. CPU %100'e vuracaktır. Sayfalama yapmak dünyanın en kolay işi, bunu nasıl yapacağımı sormadım. 8 milyon veride sorguya ek COUNT çekerseniz ya da found rows kullanırsanız neredeyse fazladan bir sorgu daha yapmış oluyorsunuz. Web Socket için socketo kullanalım dersem bunu nasıl 20 liralık hosting'de kullanacağım? Hakaret etmek istemem ancak, Sanırım WordPress'de sistem geliştire geliştire, uzun süredir custom sql sorgusu yazmadan ve her şeye cache eklentileri kullanarak gerçek dünya senaryolarını unutmuşsunuz. En son ne zaman yaptığınız PHP script'de redis cache algoritması kurdunuz?

Burada soru 8 milyonun çokluğu ya da azlığı değildi. Burada konu neden R10'un bu stack'de hala bu kadar direttiğiydi. Ve evet tekrar ediyorum, DISTNICT kullanılan ve yine DISTNICT ile count çekilen 8 milyonluk tabloda 20 liralık hosting'de 20 kişiden fazlayı aktif olarak kaldıramazsınız. Sizin dediğiniz sanırım order by date ve limit 0,10 çekilen bir veritabanı. Hadi öyle olsun, bunu da 20 liralık host'da çekemezsiniz.

Diğer mesajınıza cevap verecek olursam, bu bir soru. Neden R10'un bu stack'de direttiğini anlamadığım için sordum. Soru sor kategorisi burası, istediğim soruyu sorabilirim. Soru da gayet mantıklı bir soru.

Biraz saldırı gibi bir mesaj oldu ancak takıldığınız yeri anlamadım.

Düzenleme nedeni: Hakaret olduğunu düşündüğüm bir kısım silindi...