Alıntı
Şimdi ki satıcılara yada alıcılara pm atalım hoşuma gitmesin nezaket göstergesi olsa bile geri dönüş yapıp saolun almayacağım yada satmayacağım diyen nadir.. ( Zorunluda değiller ama söylemek istedim.)

Çoğumuz birçok hizmet almak isteriz. Ama tabii bir hizmetin bedelini de öğrenme merakımız var. O yüzden bu amaçlı iletişimlerin çoğu bilgi edinmek içindir. Çoğu zaman hizmet alma imkanı olmadığı için mesajlaşma sonrası olumsuz biter.

Fiyat sorduktan sonra "teşekkür ederim almayacağım" dediğinizde içinizi bir korku salar. O yüzden birçok kişi ya sadece teşekkür edip bırakır ya da fiyat bilgisinden sonra hiçbirşey yapmaz. Alıcı da olsak satıcı da olsak bu hep başımıza gelir. Türkiyede satıcıların çoğu, yok almıcam diyen müşterinin kolundan tutup ikna etmeye çalışır. Bundan dolayı bir tedirginlik var. Ya da çoğumuz bütçe yetmediği için o anda alamayabiliriz. Benim yapmak isteyip de can attığım öyle çok prpje var ki. Burada birçok arkadaşla mesajlaşma yapıp sonra şimdi almayacağım diye bıraktığım.

Madem almayacaksın niye sorup duruyorsun be adam? diye sorun bakayım.
Cevabı şu, çoğumuz iş yaptırırken kolay iş basit iş falan der dururuz. görünüşte çok kolay olan işler yazılımcı tarafında çok farklı boyutta işler bunu biz bilemeyiz. İşte bu duurn o sohbetlerde anlaşılır ancak.

Bırakın yazılım işini, tahta kesip köpek kulübesi yaparken bile ben bunu yarım satte yaparım kolay iş diyorum. Yap et derken bakıyorum 3 saati bulmuş. Hayatta bu çoğu zaman böyle olur.
Basit görünen işler zaman ve emek bitirir.

Bu tür iletişimlerde her iki tarafın hem açık ve dürüst hem de anlayışlı olması gerekir.
Bir wp scripti bedava yükleniyor. Ancak wp yanında bit kadar kalan yazılım 500 tlden aşağı olmaz.
Görünüşte çelişki gibi görünebilir. Ancak çoğumuz iletişim kurarken biraz anlayış biraz da açıklık sahibi olmalıyız.

Çok fazla canım yanmadıkça, gerekli görmedikçe - itrader vermemeyi uygun görüyorum. Yapılan işe göre itrader verirken yazım tarzında da dikkat ediyorum. İtrader başlıklarına bu gözle bakarsanız çok belirgin fark olduğunu görürsünüz.

Geçenlerde mobil app yaptırdım. Her şey tamam ancak sorunlar nedeniyle play store ayükleyemedim. Yükleyemediğim için bana hiçbir faydası yok. Parasın ıödemedik mi gardaş, yap yenisini demek istedim, ancak sonra vazgeçtim. Onun için harcanan emek zaten gelen getirisi ile uç uca. Buna verilen her yeni emek biraz zarar giriyor. Bazen de alıcının bunu düşünmesi gerekir bence.