Benzer durumdayım;

Aracımı satıp tüm borçları sıfırlayıp, sıfır araba almak istedim. 1 Temmuz'da yeni bir kanun ile vade sayısı ve peşinat oranı artırılmış. 2. El - 2016 üstü araçlara yöneldim, arayış içerisindeyim ama her bayide, her arabada şoklar yaşıyorum.

Şu an sarı sayfada ilanda olan aracım için neredeyse ağır hasarlı fiyatlarına yazdığım halde; beni arayanlar al satçı ve galericiler sadece üstüne ölü fiyat teklifleri ile geliyorlar. Binicinin aradığını hatırlamıyorum bile. Ağır hasarlı arabalar ile arasında 5 bin TL fark var. Anlam veremiyorum, fiyatı neye göre nasıl belirlemeli? Üstelik; benim sattığım araç sizin bu 110 bin TL istenen araçtan kat ve kat daha konforlu sağlam bir araba ben 91.500 TL yazmışım ama bu al-satçı tayfası yüzünden normal bir biniciye 85-83'lerde bırakacağım çünkü o kadar anlamsız ve inanılmaz bir duruma geldi ki piyasa ne yapabileceğini kimse bilmiyor.

Bazı galericiler; pazarlık yapmaktansa arabayı satmamayı tercih ediyor çünkü açık açık söylüyor; bugün 120 bin dediğim arabayı yarın 140 bine satabilirim diyorlar.