mehmetkul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim maalesef o istediğim gibi bir sonuç elde etmeme yardımcı olmadı dönüş yapacaktım ama farklı yöntemler denedim istediğim sonucu elde edemedim. Şuan plesk veya ftp gibi bir şeyler üzerinde deneme yapmıyorum local'de çalışıyorum. Son geldiğim hal aşağıdaki kodlamada olduğu gibidir. 15 gün içinde saymaya başlıyor 0 a geldiğinde o gün bitiyor 0 dan küçüğe yani -eksi düştüğünde ise geçmiş olarak ekrana döküyorum

<%
BaslamaTarihi = sikalan
BitisTarihi = rsArac("AracSigorta")
ToplamSure =  DateDiff("d",BaslamaTarihi,BitisTarihi)
GecenSure =   DateDiff("d",BaslamaTarihi,Date)
KalanSure = ToplamSure-GecenSure

If KalanSure=15 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 15 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=14 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 14 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=13 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 13 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=12 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 12 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=11 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 11 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=10 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> 10 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=9 Then
Response.Write("<strong class=""turuncu mdi-alert-box""> 9 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=8 Then
Response.Write("<strong class=""turuncu mdi mdi-alert-box""> 8 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=7 Then
Response.Write("<strong class=""turuncu mdi mdi-alert-box""> 7 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=6 Then
Response.Write("<strong class=""turuncu mdi mdi-alert-box""> 6 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=5 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert""> 5 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=4 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert""> 4 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=3 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert""> 3 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=2 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert""> 2 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=1 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert""> 1 gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=0 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert-box""> sigortanız bugün bitti</strong>")
ElseIf KalanSure=<0 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert kesik"">" &KalanSure & " gün geçmiş</strong>")
Else
Response.Write("<strong class=""yesil mdi mdi-check"">" &KalanSure & " gün kaldı</strong>")
End If
%>
ve sonuç olarak.
Hocam yanlış anlamayın siz direk kopyalıyım çalışsın mantığındasınız yani uğraşmıyım hiç sevmediğim bir hareket ama neyse yardımcı olayım bu şekilde yazacağınıza kodun kolayı var işte.

<%
BaslamaTarihi = sikalan
BitisTarihi = rsArac("AracSigorta")
ToplamSure =  DateDiff("d",BaslamaTarihi,BitisTarihi)
GecenSure =   DateDiff("d",BaslamaTarihi,Date)
KalanSure = ToplamSure-GecenSure

If KalanSure=<15 Then
Response.Write("<strong class=""yesil fas fa-info""> "&KalanSure&" gün sonra bitiyor</strong>")
ElseIf KalanSure=0 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert-box""> sigortanız bugün bitti</strong>")
ElseIf KalanSure=<0 Then
Response.Write("<strong class=""kirmizi mdi mdi-alert kesik"">" &KalanSure & " gün geçmiş</strong>")
Else
Response.Write("<strong class=""yesil mdi mdi-check"">" &KalanSure & " gün kaldı</strong>")
End If
%>
Aslında altta yazmışsın sıfırdan sonrakinde bunu üste 15 de uyarlıyacan.

Bu arada 15 şin yerine ne yazarsan o gün kaladan itibaren yazar okadar basit...