Verilen emeğe yanarım valla hocam parayı geçtimde.
Hem de ne emek.
Pazaryerlerindeki komisyonlardan bizde çok çekiyoruz.
Lakin dezavantajının yanında çok güzel bir avantajı var ki. Reklam, tanıtım gibi dertlerden kurtulup sadece lokal müşteri çalışmıyorsun. Pazar yerinde sirkülasyonlu satış ve sürekli satış size kapı açar. Bu yönden değerlendirmek lazım.
Müşteri portföyünüzü bulunduğunuz şehirde oluşturmak var ülke genelinde oluşturmak var.
Kendi şehir dükkanınızda da 22 satış yaparken pazar yerinde 222 satış gerçekleşir.
169 TL derken 1169 tl kazanırsın sürüm mantığı.
Öyle olmuyor o işte

222 satış yapsam kazanacağım ücret 11047 olacak misal. Ama benim elime geçen 1169 TL

Bu hesapla ben maliyetimi dahi çıkarmıyorum ki. 3 liraya satılan bir ürüne ben 6-7 TL dersem kimseye satamam. 3 TL'ye satın oluyor müşteri, 2.99 TL kargo+komisyon ücreti. Ne oldu? Ben Trendyol'a borçlu oldum. Hamallığını yaptım yani

Yüksek fiyatlı satanlar kazanır ama düşük fiyatlı ürünler hep zarar.
3-4 senedir mağazam var ama bir ürün koyup satmadım açıkcası. Arkadaş sattı al-satcı kendisi satış başı 100-150 kaldığı için ona göre nimet ama düşük rakamlar ile kar edenlere göre bu pazar yerleri zarar. Birde yakında devlet babamızda el atacakmış internet sektörüne öyle böyle değil hem de, bu sefer ne oldu azcık pazar yerlerine azcık devlet babaya cücük kadar da bize
Öyle olsa keşke bizde de