İcann gibi derken yeni domain üreticisimi olmak istiyorsunuz .asd .dsa şeklinde yoksa
.com .net gibi bilinen domainlerimi firmalara satmak istiyorsunuz.
1. Dediğimin cevabı yeni bir domain oluşturmak için kurum kuruluş ve devlet ağı olması gerekiyor artık klasik domainler gibi domain oluşturulmuyor o yüzden bunu yapamazsın.
2. Olarakta sağlayıcı olman gerekiyorsa fiyatları düşüğe çekmek vb. bunlar için global anlaşma yapman gerekiyor yüzbinlerce domain için bu şekilde fiyatları 5-6 veya 10 TL ye çekebilirsin.
1. Yıl örnek 5 milyon ödedin 100 bin domaine atıyorum domainleri 7 TL ' den sattın 2. yıl 13 TL ' den satarak kaarı elde ediyorsun ama alacaklar şeklinde %100 kesinat anlaşmaları yapıyorsunuz firma sana diyorki örnek müşterilerimin %20 ' si 2. yıla geçiş yapar şeklinde örnek, %19 ' u geçti %1 geçmedi o kendisi ödeyecek şeklinde. (Köprü mantığı)
Ben demek istediğini anladığım kadarı ile yazdım domain konusu ile ilgilenen daha bilgili arkadaşlar vardır onlar daha detaylı anlatacaktır, domain konusunun detayları uzmanlık alanım veya araştırma alanım olmadığı için genelleme olarak biliyorum.