Merhaba, özel bir script yazmış/yazdırmış olsanız veya r10 gibi büyük bir platformunuz olsa hosting şirketlerinde verilerinizin yada kaynak kodlarınızın çalınmaması için neler yapılabilir? Hosting sahibi yada çalışanları bu verilere kolaylıkla erişebiliyor sonuçta. Sitede kendi yazılımlarını yazıp satanlar var ve demo sistemlerini hostinglerde barındırıyorlar. Daha önce başına böyle bir durum gelmiş kişiler varsa daha iyi anlar. Not: Sadece bilgi amaçlı soruyorum.
Merhabalar,
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki biz hosting firmaları sizin projenizdeki verilere veya özel yazılımınıza emin olun gözümüzün ucu ile bakmayız, çünkü dev projeler barındırıyor ve sistem yönetimini sağlıyoruz, yasal olarak veri güvenliği konusunda sorumluluklarımız var. Her ihtimale karşı Hiç bir hosting firmasına güvenmediğinizi düşünerek size bir çözüm öneriyorum
5 Bin TL Civarına bir fiziksel sunucu satın alıp, sunucu barındırma hizmeti alabilirsiniz. Böylece sizler esxi bilgilerinize kadar dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
Firmamızdan örnek veriyorum barındırma hizmeti almanız durumunda esxi kurulumu yapılır ve teslim edilir. Şifrelerinizi değilştirip böylece dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
Bir tık iler gidelim, 10 BİN TL civarına birde mikrotik'de alıp yanlızca kendinize ait bir VPN'e esxi erişimi verip böylece komple erişimi dışarıya kapatabilirsiniz. Sonra sunucu içerisinde dilediğiniz gibi işlem yapabilirsiniz.
Dahada ileri gidebilir bu tedbirler