Şimdi öncelikle söyleyeceğim şeyler hoşuna gitmeyebilir ancak yarın bunu başkasından duymandansa erkenden benden duymanı yeğlerim.
1-) 1-2 Senelik, hatta 5-6 senelik JavaScript deneyimiyle JavaScript Türkçe Dökümantasyonu yazmaya kalkarsan hiç kimseye yardımcı olamazsın.
2-) PluralSight olsun You Dont Know JS olsun çok sağlam kitaplar/videolu dersler var. Bunların herhangi birisini almadığını düşünüyorum. Bunları hazırlayan adamlar onlarca seneyi JavaScriptle geçirmiş, gerek NotePadden kodlar yazmış insanlar ve JavaScript'in nasıl çalıştığına dair herşeyi biliyorlar. Ancak o seviyeye geldiklerinde bir şeyler öğretmeyi düşünebiliyorlar.
Öğretmek bu kadar basit bir iş asla değil ve olamayacaktırda. Örnek vermem gerekirse JavaScript Frameworkleri hakkında bir başlık açmışsın ama JavaScript Kütüphaneleri hakkında bir başlık yok. Mesela bunların arasındaki farkları biliyor musun? Framework vs Library farkı en basit olaylardan bir tanesi. Mesela for vs map arasındaki fark? Gibi gibi, burada sınavlarda çıkan en basit sorulardan bir çoğunun cevabını bilmediğine eminim.
Kaç tane JavaScript trick'i biliyorsun? JavaScript eğitiminde direkt ES6 dan başlamışsın. Neden ES5ten başlamıyorsun? Daha sonra bir alt başlıkta ES5 vs ES6 yazabilirsin mesela.
Öğretme hevesini tamamiyle anlıyorum ve bunu kırmak istemem ancak öğretmen, öğretici pozisyonunda olmak 1-2 senede olacak iş değil. 2 senede ancak büyük çaplı bir proje bitirip Juniorluğunu atarsın. Bir çok iyi ve güzel Türkçe kaynak var günümüzde JavaScript için. Hatta React için, Angular için bile var.
Benim sana önerim öğretmen olmayı/olmaya çalışmayı hemen bırakıp acilen hızlı hızlı projeler geliştirmen. You Dont Know JS kitabını alıp okuman. Ve daha nice tecrübeler edinmen. Çok erken, çok yanlış bir iş. JavaScript öğretmeye çalışıldıkça değil, kodladıkça öğrenilir.