Ben çok uzatmayacağım dşrek kendimden örnek vererek yorumlayacam şartları kıyaslamak bir kere yanlış bir premier lig takımı ile bir süper lig takımını nasıl kıyaslayamıyorsak Bir ülkeyi de başak bir ülkeyle kıyaslayamayız heleki bu ülke gelişmiş bir ülkeyse çünkü adaletsizlik olur.Size daha somut olarak örnek vereyim.
Ben bir firmada çalışıyorum şuanda.Aldığım maaş saat başı brüt olarak 13.78 euro ve haftalık 39 saat çalışıyorum kesai hariç.
Aylık net cebime giren ücret ortalama 1900 euro brüt olarak ise 2450 euro civarı gerisi vergiye gidiyor.
Masraflarımı söyluyorum
Kira:650 euro
Elektrik su doğl gaz ortalama 200 euro
Mutfak masrafım aylık 500-600 euro
Araba sigortası benzin cart curt sigara vs 500-600 euro
Biz evde iki kişi çalışıyoruz ben ve eşim.Eşimde çalışmazsa geçinmemiz çok zor ama o da bende çalıştığımız için hayatımızı rahat bir şekilde idame ettiriyoruz.
Hocam bu 600 içerisinde etiniz vesaire herşeyinizin olduğunu, doya doya yarın ne yiyecem diye düşünmeden yiyebildiğinizi düşünüyorum. Siz orada yaşayan birisi olarak bizim orayla alakalı burada oturduğumuz yerden bir şeyler iddia etmemiz doğru olmaz ama siz de isterseniz bu 600'nun içerisinde ne gibi besinler olduğunu açıklayın. Çok sevdiğim bir büyüğüm var. Her akşam Discord'da konuşuruz. Almanya'yla ilgili merak ettiğim her şeyi sorarım ona. Gerekirse kamera açar etrafı gösterir. Bana sürekli en çok dediği şey "burada yaşayan Türklerin çoğunluğu nankör, elindekilerin kıymetini bilmiyorlar. Sürekli almanya hükümetini kötülüyorlar" der.