Ben 1200-1400 Euro alan hiç görmedim hocam. En aciz, vasıfsız insan bile 2000 euro yakın para alıyor vergiler kesilse bile o vergiler o adamın cebine dönüyor.
Öğrenci olarak günde 2 saat çalışıp 800 euro kazanmak mümkün vergi sonrası 600 kalsın en kötü. Yine büyük şehirler dışında yaşarsınız.
Ayrıca sadece (tüm ay, ancak tatillerde daha fazla para veriyorlar) günde 1.30 saat çalışsanız 500 euro vergisiz olarak cebinize girer. Öğrenciyseniz ve yurt çıkarsa mükemmel bir para. Eğer yurt çıkmaz ise wg'ler var bir şekilde küçük şehirlerde yetiyor.
Almanya'da asgari ücret 1200 euro olayı safsata başka birşey değil.
Not: sizlere bir laf ettiğim yok bende benim sahip olduğum bilgileri aktarıyorum
Baz aldığım saatlik ücret genellikle 11-12 euro civarı. Asgari ücret 9.35 bile olsa insanları o fiyata çalıştıran bir patron da görmedim.
Geçenlerde kaçak gitmek isteyen birisi vardı. Eğer Türklere denk gelirsen kaç, sonra 7 euro'ya seni kendilerine hizmetçi yapar üzerine senden minnet beklerler.
2.not : bu sayılar bir öğrenci gözündendir ve yasal hakları gereğidir. Vasıfsız işler için böyle ancak en kötü yüzme sertifikası, bilgisayar programlarından azıcıkta anlasanız çocuklara bilgisayar dersi vererek saatlik 16-17 euro kazanabilirsiniz. İş teklifleri gördüm o şekilde. Haftada 20 saat(öğrenciyken) diliminde ne kadar kazandığın sana kalmış 500 euro sonrası verginin öde yeter.