Ozkan1151 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynısı cami çıkışında yeni cami yapılması için toplanan parayla eş değer hocam diyanetin bütçesi de nereye gidiyor

bu arada lise mezuniyetinde de para isteniyor diplomayı almak için
Hocam bildiğim kadarıyla diyanetin cami yaptırmak gibi bir görevi bulunmuyor.

Fhm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir veli olarak konuşuyorum, öncelikle serzenişinizde haklısınız elbette böyle şeyler olmamalı ama haklı sebepleri var olması için. Ortaokul ve ilkokullara ödenek verilmiyor diye biliyorum, veriliyorsa bile bu çocukların bu kadar ihtiyacını karşılamıyor, okulun ihtiyaçlarını karşılamıyor.

- Mesela top kağıdı, öğretmenler derslerde vermesi gereken kazanımları vermek için kimin ne kadar öğrendiğini anlamak için sürekli fotokopiler hazırlar, test hazırlar ve gerek sınıfta gerekse ödev olarak öğrencilere dağıtır. Bunu okul kendi cebinden yapamaz.
- Kitaplar yetersiz evet, çünkü kitaplarda her konu ile ilgili 3 sayfa içerik var sonrası yok. Çocukların daha iyi pekiştirmesi için bir kaç farklı kaynaktan beslenmeleri lazım.
- Aidat ile ilgili de muhtemelen sınıfın ve binanın harcanacak bir yeri var ise oraya harcanır.
- Yazıcı müdür odasında vardır, onu müdür resmi işlerde kullanır. Ek olarak öğretmenler odasında fotokopi için de bulunuyorsa yazıcı/fotokopi makinası onun giderleri için de ( toner, kartuş gibi ) size başvurulabilir.

Ek olarak sizden istendiği kadar da okulda çalışan öğretmenlerden de aylık olarak bir miktar nakit alınıyor. Okul ihtiyaçları için.
Kanunda yeri var mı diye soruyorsanız yoktur. Suç mudur diye sorarsanız suç sayılabilir. Sizden isterler, verip vermemek size kalır. Eğer ki bir zorbalık varsa o zaman sıkıntı çıkartmak haktır. Çünkü okullar ekonomik olarak hiç yoklar. 10000 kişilik bir ortaokula yaklaşık olark 10000 liralık bir ödenek veriliyor. Çocuklar musluk kırar, pencere kırar, sıra masa kırar. Bir şeylere zarar verebilir normal şeylerdir. Boya eskir okulun boyanması gerekir. Bunlar için öğretmenlerden toplanır normalde ama yetmezse velilere de başvurulur. Okul zorlamıyorsa eğer kabahatli taraf okul idaresi değil okullarımıza destek olmayan bakanlıklardadır bana göre.

Mesele parayı verip vermemek değil hocam. Ancak, gerçekten bu talepleri karşılayamayacak kadar ekonomik sıkıntı yaşayan ebeveynler var. Benim baldız bu sene aidatı vermek istememiş, yasal dayanağı yok diye. Öğretmen kıza herkesin içinde "senin aidatın hala gelmedi, söyle annene getirsinler" gibi cümleler kurmuş. Kız da okuldan ağlayarak gelmiş. Yani, ben şiddete meyilli bir insan değilim ama yasal dayanağı olmayan bir ödemeyi yapmıyorum diye benim kızımı/oğlumu arkadaşlarının yanında küçük düşüren, üzen öğretmene de bi' kendimi gösteririm.

Bizim zamanımızda sınıfın perdelerini sırayla öğrenciler yıkardı. Herkes evinden soba için odun getirirdi vs. Ama hiçbir zaman aidat şu kadar, sen şu kadar vereceksin. Söyle annene getirsin gibi yaklaşım olduğunu ben hiç hatırlamıyorum. Ücretisz diye övündüğün eğitimde, eğitimciler kitaplar yetersiz desin. Benim aklım mantığım bunu almıyor.