Arkadaşlar merhaba,
Mahallemizde bulunan ilkokula giden öğrencilerden talep ettiklerini liste halinde velilere iletmişler. Bunların arasında A4 kağıt (top), ıslak mendil, dezenfektan, tahta kalemi, silgi vs. şeyler de var. Okul, tek seferlik olmak üzere aidat da talep ediyor. Sınıf parası diye aidat harici yine maddi talepleri var. Devlet kitapları ücretsiz veriyor ama kitaplar yetersiz diye ek kitap aldırıyorlar. Yani, parayı verin biz alıyoruz diyorlar. Şimdi ben veli olmadığım için direkt konuya dahil olup milli eğitimle ya da okul yönetimi ile görüşmek istemiyorum. Ama bu durum çok canımı sıkıyor. Eğitim ücretsiz ise bu talep edilenleri okul kafasına göre mi talep ediyor? Devlet kitabı ücretsiz dağıtıyor diye övünenler, kitapların yetersiz geldiğini ek kitap alınması gerektiğini neden konuşmuyor? Devletin ücretsiz dağıttığı kitaplar yetersiz ne demek? Yeterli bilgilerle donatılıp öyle basılsın o zaman..
Kısacası, çevresinde bu tür talepler belirten okul var mı? Yani bu taleplerin kanunda yeri var mı?
Toplanan paralar, istenen eşyalar maddi olarak çok ya da az; bunu tartışmıyorum. Devlet mi yeteri kadar ödenek vermiyor da okul böyle taleplerde bulunuyor yoksa devlet veriyor da bunlar kafasına göre para mı topluyor?
Merak ettiğim bu. Bilgisi olan arkadaşlar açıklama yaparsa sevinirim.