baserweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Camın rüzgar gelen tarafı , aslında denildiği gibi rüzgarla toz pislik kulağa dolmuş normal olarak tıkanıklık var . Götürmek zorundasınız çünki sağlık bu , kulak temizliği yaparlar ve sorun ortadan kalkar . Önemli bir durum değil herkesin yaşayabildiği şeyler
AZADE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam, sık yaşadığım bir şey olduğu için bahsedeyim size. Hava basıncı etkilemiş annenizin kulağını bu basınç yüksek durumlarda kulak iltihabı yapabilir. Şimdi geçer mi konusuna gelirsek geçer ama şimdi tıbbi tavsiye vermeden size nasıl anlatabilirim bilemedim.
burakgungormus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben de buna benzer birşey olmuştu. Doktor üst solunum yolu enfeksiyonu dedi. İlaç filan verdi geçti. Sizin hastalık farklı birşey de olabilir. Yine de bir görünün derim.
BilalBayar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lütfen doktora git demeyin diye bir şey söylüyorsunuz. İlaç önerisi de istemiyorsunuz. Tek ayak üzerinde zıplayıp suya basınç yapmak kalıyor sanırım sadece.

Eczanede ilaç yerine bile geçmeyen kulak temizleyen damlalar var eczacıya danışıp kullanabilirsiniz. Ayrıca buradan bir teşhis almanız kötü sonuçlar doğurabilir o nedenle DOKTORA GİDİN derim.
eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
onadron, sigroput Bu ikilinin açamayacağı kulak yok
Şaka bir yana 1 haftadır benimde kulaktan çekmediğim kalmadı gerçi 28 Yıllık kulak sorunu yaşıyorum.
Kulağı toz kapatmış olabilir, Soğuk algınlığına bağlı ilhataplanma olabilir, bir alet var onunla 20 saniyede elektrik süpürgesi gibi çekiyorlar ne var ne yok. Ben az daha yüz felci geçiyormuşum basite almayın.
eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KBB'lerde var sağlık ocağında olacağını sanmıyorum.
bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulak damlasi iyi gelir hocam recetesiz veriyorlarsa bitane alin
looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eczanede kulalk mumu var. Kulak temizlemek için çok iyi. Hiçbir zararı ve acı hissi yok. Kulaktaki pislikleri yaklaşık 10 dakikada dışarı atıyor.
turansonkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulak yolları dar olan insanlarda bu tür sorunlar ortaya çıkıyor maalesef.
Bende her yaz tatiline gittikten 2,3 gün sonra kulaklarım tıkanır.
KBB bölümüne gidip kulağımı temizletirim. (yıkatmak değil)
Temizleme işlemi cımbız gibi bir alet ile yapılıyor, acılı, sancılı bir süreç değil.
muzikgunlugu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulak kiri, enfeksiyon vs olabilir . Kulak önemlidir hocam. Misal orta kulak iltihabı ise öyle geçmez doktora gitmeden. Daha da kötü olabilir. Kir olup olmadığını bilmeden eczaneden gidip ilaç almamanızı öneririm. Bazı bu tür ilaçlar kirleri yumuşatıyor ama kabartıyor, kulağa daha fazla zarar verebilir. Hastane değil de aile hekimine gitseniz ne olduğu belli olur hocam.geçmiş olsun
Braves adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yüksek ihtimal buşon (Kulak kiri) nedeniyle tıkanmış olabilir. Doktora gitsenizde önce eczaneden gliserin damlası alıp o kiri yumuşattırıyorlar 1 hafta sonra tekrar gidiyorsunuz. Kulak temizlemek için kulak çöpü kullanmayın, tüm doktorlar söyler bunu tüm kirleri temizlemek yerine ileri itiyorsunuz.
Öncelikle alıntı yaptığım için kusura bakmayın belki bir şey aklınıza gelir diye alıntılıyorum önceki yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Güncelleme şu şekilde.
İşte o gün sıra alamadık hiçbir hastaneden. Cuma.
Acile gittik devletin bakmadı.
Dönüşte eczaneden değişik bir kulak damlası aldık 1 tane damlattık.
Sonra babam annemi özele götürmüş.
Özelde doktor iltihap enfeksiyon tarzı bişey demiş.
Önce kulakları makina ile yıkama/temizleme yapmış.
2 tane sanırım üstte arkadaşın bahsettiği şuan yanımda olmadıgı için tam bilemiyorum sigroput mudur nedir o ikiliyi vermiş günde 3 kere 5 damla şeklinde.
Yanında da 1 antibiyotik hap, 1 adet de ağrı kesici iltihap giderici hap vermiş.
Annemin mide hastalığı var dolayısıyla anitbiyotik ağır geldi mide ağrısı oldu acaip. O yüzden hapları bıraktık.
Damlaları işte cumadan beri damlatıyoruz yarısı bitti.
Sonuç; hiçbir değişim olmadı. Sağ kulağı komple duymuyor. Sol kulağı duyuyor ama ağrıyor...
Özetle tedavi olamadık...