Türkiye de ilk defa açılan açıköğretim sosyal medya ve yöneticiliği bölümüne geçen sene kayıt olup öğrenim görmeye başladım. Bu sene finallerde son derken bölüme yeni dersler eklediler.

Mecburen yaz okuluna kaldım. Covid vakalarının patladığı dönemde açık öğretim öğrencilerine yaz okulunu ısrarla yüz yüze yapan, örgün öğrencilerine de online sınav yapan üniversite hiç bir tedbir alınmadan yaz okulu sınavlarını gerçekleştirdi.

Bundan mıdır bilmem ama üniversitenin bu sorumsuzluğunu sınavdan sonra yetkili yerlere şikayet ettim.

Açıklanan sınav sonuçlarına baktığımda yaz okulunda faiş harç vererek aldığım derslerin hepsinden bir soru ile kalmışım. Bu derslerin Türkiye de ilk defa veriliyor olmasından sadece üniversitenin sunduğu e-kitaptan çalışabilmiştim. Gelin görün ki kitaptan bir soru çıkmadı.

Önceki dönemlere ait sınavlarım ve genel not ortalamalarımın epey iyi olmasına rağmen tekrar faiş fiyatlarla kayıt yenilemek zorunda kalacağım.

Bundan kendime size çıkardığım ders ;
açıköğretim okurken iyice araştırma yapın. Zira başka bir üniversiteden ikinci öğretim olarak okuduğum bilgisayar programcılığı bölümünde sorunsuz devam etmekteyim.