Herkese merhabalar,
Geçen Perşembe günü şöyle bir hadise geçti başımdan. Ben geçen sene 2020 yazında Catia eğitimi aldım bir kurstan. Ve o kurstan da lisanssız bir şekilde temin edip kendi şahsi bilgisayarlarımıza kurulumunu gerçekleştirdik pratikleri evde yapabilelim diye. Sonrasında sertifikamı da aldım. Sonra 5-6 ay önce çalışmaya başladım ve iş yerine de kendi pc'mi götürüyordum, çünkü bana tahsis edilebilecek bir bilgisayar yoktu o zaman için. Bu arada iş yeri de Catia programını kullanan, onun üzerinden para veya gelir kazanan ya da tasarım yapan bir firma değil. Küçük, 6-7 çalışanı bulunan bir firma. Kullanırken ve de iş yeri Wi-Fi'yına bağlanırken polis memurları eşliğinde Dassault Systemes'in avukatı ve de bilirkişi arama yapmak için iş yerine geldiler, ve benim bilgisayarımın içinde kurulu bir şekilde bulup tutanak yazıp gittiler. Ertesi gün avukatlık bürosundan bana uzlaşma teklifi maili atılmış ve uzlaşmak istedikleri miktar 57.780,00 $ + KDV olarak belirlenilmiş. Yani bu aşamada dediğim gibi benim yüzümden hiç alakası bile olmayan bir firma sorumlu tutuluyor ve uzlaşmak istedikleri rakam belki 1-2 senede kazanılmayan bi para. Böyle bir durum içine düştüm ve nasıl çıkılır böyle bir işten hiçbir fikrim yok. Bir yol, fikir gösterebilme durumunuz olabilir mi? Söylediğim gibi firmanın kaçak olarak kullandığı bir program değil sadece benim kendi kişisel bilgisayarımda pc içinde kurulu bir programdan ibaret. Ki zaten firma içinde de kullandığım bir program değildi Wi-Fi bağlı ama programı açıp kullanmıyordum.

Yani o kadar zor duruma düştük ki anlayacağınız.

Umarım yardımcı olabilirsiniz, teşekkürler.