Merhabalar hocalarım, direkt olaya giriyorum; Twitch üzerinde içerik üreten ve benim de takip ettiğim bir yayıncının tweetini gördüm, tweet içeriği "niye bana mavi tik vermiyorsunuz" şeklinde idi -şahıs ünlü birisi, instagram hesabı doğal 400k+ takipçiye sahip- bende yardımcı olmak amacı ile kendisine özelden ulaştım ve foruma yönlendirmek istedim. Ardından onun için forumda konu açtım ve fiyat teklifleri aldım, gelen teklifleri kendisine özel mesaj aracılığı ile ilettim. Beğendiği bir teklifi veren kişinin iletişim bilgilerini kendisine ilettim, kendisinin konuşup anlaşmasını, fiş + sözleşme istemesini, parayı gönderirken detaylı açıklama yazmasını söyledim.
Ama adam ne tik aldı, ne kullanıcı adı aldı, üstüne wikipedia sayfası açmak için benim haberim olmadan üstüne para talep etmiş ve yayıncıda göndermiş, wiki sayfası da açılmadı, hiç iade de yapmadı, wiki sayfası için fatura da kesmemiş (tik + kullanıcı adı için kesmiş), şimdi iade de yapmıyor ve oyalıyor. Kişi forumdan ban yedi zaten.
Bu durumda benim üstümdeki yükümlülük nedir? Sadece yardımcı olmak amacı ile foruma yönlendirdim onda da toplu dolandırıcıya denk geldik, üni sınavına çalışıyorum şuan ve adeta psikolojim bozuldu elim ayağım titriyor. Sevdiğim birine yardımcı olmak istedim onda da böyle oldu.
Not: 18 yaşından küçüğüm. Korkum olayın aileme kadar sıçraması çünkü bu dönemde bu işle uğraşmamı istemezler, üstüne babam devlet memuru bu olay yüzünden bir şey olmaz umarım.