Hocam merhaba, kyk' dan burs alıyorum ve şahıs şirketi açarsam bursum kesilir diye biliyorum. Sonuçta bağkur ödemesi yapılıyor ve bu bursu etkiliyor diye duymuştum. Şimdi sizin demenize göre, burs alırken şahıs şirketi açarsam bursum kesilmez mi?
Kredi Yurtlar Kurumunu arayarak mükellefiyeti açtıracağımı belirterek bursum etkilenir mi diye sordum bana problem olmayacağını belirttiler. Yaklaşık 1 yıl burs alırken ayrıca mükellefiyetim vardı, hiç bi sıkıntı kesinti olmadı. Üstüne teşvik bağkurum varken okul yüzünden kesildi ve tekrar daha sonra bağkura döndü. Yeniden İşe Başlama statüsüne girmesine rağmen teşvikteki bağkurum içinde bir problem olmadı hiç.
Aşağıda bağlantısını paylaştığım yazıyı inceleyebilirsiniz hocam, fakat bir kaç kesit paylaşıyım.
Alıntı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinde; kredi alan öğrencilerden kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredilerinin kesileceği belirtildiğinden, öğrenim kredisi alıyorken sigortalı bir işe giren öğrencinin eğer aylık geliri asgari ücretten az değilse kredisi kesiliyordu. Ancak 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bu madde yürürlükten kaldırıldı.
Alıntı
Dolayısıyla artık öğrenim kredisi alıyorken sigortalı işe giren bir öğrenci, aldığı aylık ücreti ne olursa olsun fark etmez, artık öğrenim kredisi kesilmiyor.Aynı şekilde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim bursu alan öğrencinin işe girmesi halinde almakta olduğu bursun kesileceğine dair mevzuatta herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
*(http://gorunumgazetesi.com.tr/yazar/...-kesilmez.html)
Yinede şu an durumlar nedir güncel bilemiyorum en doğrusu kurumu arayıp durumu belirtip sormanız olacaktır.