SeaMs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KYK'dan burs alırken mükellefiyetimi açtım, açmadan önce arayıp sormuştum problem olur mu diye, olmayacağını belirttiler. Üstüne üniversitede tutturdular staj için sigorta yapacağız, acaba teşvikte ki bağkurum sorun olur mu dedim ama kesilip tekrar aktif olduğunda sorun yaratmadı. Aslında kazancınız 75 bin liraya kadar istisnaya girdiği için gelir vergisi ödemediğinizden bankaları nezdinde vesayre hiçbir etkisi olmuyor. Devlete ödenen KDV zorunluluk, fakat ufacık bir gelir vergisi verdiğinizde statünüz etkileniyor. Geçen geçici gelir vergisi döneminde ilk kez gelir vergisi ödedim, bana en kötü kredi kartını vermeyen banka şimdi güzel sayılabilecek limitle iyi kartlarından bi tanesini veriyor. Yazdıklarımın hiçbiri tavsiye değildir, yaşadıklarımı tecrübelerimi aktardım yinede tercih yaparken araştırmanızı tavsiye ederim.
Hocam merhaba, kyk' dan burs alıyorum ve şahıs şirketi açarsam bursum kesilir diye biliyorum. Sonuçta bağkur ödemesi yapılıyor ve bu bursu etkiliyor diye duymuştum. Şimdi sizin demenize göre, burs alırken şahıs şirketi açarsam bursum kesilmez mi?