Merhabalar, 1. sırada olan ve aranma hacmi nispeten çok yüksek sayılabilecek bir kelimede aniden 65. sıraya geriledim.
Bugün backlink analizi yaptığımda siteme 5 bin spam backlink'in geldiğini gördüm. disavow aracıyla reddediyorum fakat sürekli olarak backlinkler artıyor. son 6 gündür devam etmekte bu durum.
Ne yapmam gerek, hitinden de geçtim içeriği silmek geçerli bir çözüm olur mu?
Not: Şahıs tek bir makaleye odaklanmış durumda
Güncelleme:
Backlink saldırısına ek olarak 3 Farklı Türk sitesinin kaynak kodlarına içerik linkim ***** bir kelimeyle eklenmiş. Sitelerden birisi kurumsal firma, telefon numaraları ile iletişime geçip siteyle ilgilenen arkadaşla görüştüm. İlgilenip kaldırdı, saldırı aldıklarını söyledi.
Bir diğer siteye hosting destek talebi ile ulaştım, kendisi R10'dan bir hocamız. O da aylardır siteye girmediğini söyedi, yardımcı oldu.
Son sitenin sahibini de R10'dan buldum fakat henüz çevrimiçi olmadı.
görüştüğüm 2 sitenin ortak noktası bir içerik botu kullanıyor olmaları. açıktan yararlanılmış olabilir, bilemiyorum. gelişmeleri yine buradan paylaşacağım.
Güncelleme 2:
3. siteye de ulaştım, site atıl durumda ve shell atıp ad-ult kelimelerle onlarca siteye link çıkışı yapılmış. Hacklink olanlar kaldırıldı, kalan backlinkler disavow edildi. Çözüm önerisi sunan herkese teşekkür ederim.