Burada olduğunu pek sanmıyorum, en fazla 2,5'a alıp 4'e satıyorlardır. Bahsettiğim ajanslar yılda 100 milyon TL ciro yapan ajanslar, yani epey büyükler.
Demek istediğiniz rakamları anladım. Ancak inanın 2.5'tan almayıp da 1.5 hatta 1 TL'den başkasına yazdırıp 4-5 TL'ye iş yapanlar olduğunu biliyorum. Bu işe ilk girdiğimde aynı durumu yaşadım. Şöyle oluyor; pek bilinmeyen ancak azda olsa kullanılan iş ilan siteleri var.
Google'a makale yazar ilanları bakıp bulabilirsiniz. 100 kelimesi 1 TL, 1,25 TL en fazla 1,5 TL şeklinde yazar alımı yapılıyor.
Hatta 75 krş'a bile var. r10'u bilmeden 4 yıl kadar önce bende bu düşük ücretler ile başladım.
Daha sonra deneyim olunca ücretin çok az olduğunu anlayıp farklı alanlara yöneldim. Son olarak buraya üye olunca 100 kelimesi 1 TL'den bana yazdıran kişi ve kişilerin ilanlarını gördüm. En az 3 TL idi oda standart makale fiyatı. Diğerleri daha yüksek ki 3 yıla yakın süre oluyor bu.
İnsan şaşıyor, ancak bir şey diyemem millet gerçekten paraya muhtaç. Diğer adamlarda müşteri buluyor komisyon ücret vs. derken bu komisyon farklı ne kadar etik bilemeyeceğim. Tekrar ediyorum sizin dediğinizi kısmı anladım