byrm58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
malesef sorun herkesin kendini inançlı kabul etmesi
şunu unutmayalım ki din bilinçli bir tercihtir,kimse kimseyi bir dine girmeye zorlayamaz. zaten bir dini bilinçli kabul eden kimse o dinin gereklerini de yapması gerektiğini bilir. bu yüzden bu gereklerin yapılıp yapılmadığının takip edilmesi gayet normaldir ,hatta olmalıdır
nasıl ki bilinçli anne baba çocuğu okuldan geldiğinde derslerini başarılı olması için takip ediyorsa, sonsuz hayatımızı bize kazandıracak ödevlerimizin takip edilmesi bizim için hoşumuza gitse de gitmese de kesinlikle faydalıdır. tıpkı anne babasının sürekli kendini takip eden bir öğrencinin sonunda anne babasına takip ettikleri için teşekkür etmesi gibi, ya da bir hastanın doktor zoruyla ilaç içip iyileşince doktora teşekkür etmesi gibi
bir başka örnek de gençken Kuran kursuna giderdik ve hocamız bizlere harçlık verirdi, bir çok arkadaşımız sırf o parayı almak için kursa gelir namaz kılardı. samimi olan arkadaşlar da sırf para için gelenlere kızardı
ben de onlara derdim ki
bugün para için gelir,bakarsın yarın Allah kalbine yumuşaklık verir senden benden çok daha kaliteli müslüman olur,yargılamak bize düşmez.
örnekleri uzatabiliriz
anlaşıldığını umuyorum
Yine aynı yere geliyoruz bunun takibini yapan zaten Allah'ın melekleri.
Benim yaptığım ibadet benimle Allah arasındadır. Bu 3. bir kişiyi ilgilendirmez.
Yaptığım veya yapmadığım şeylerin hesabını bu dünyada kimse soramaz.

Para için kuran kursuna gelme işleri vs. teşvik için olabilir ama sizin bahsettiğiniz yurtlarda namaz kılmıyor diye adam yurttan atılıyor.