Bu aşamada çifte veya poze kullanamazsınız. kullanırsınız ama keyif almazsınız, deşerj olmazsınız.

*2namlu yan yana > çifte / 2 namlu üstüste > poze

çifte genelde uçar-ördek-kaz avları için kullanılır ve görece profesyonel işidir. pek üretim de yoktur, üretileni de dünya paradır, üzerinde bir sürü kuş gravürü olur. pahalıdır, ucuzu iş görmez. eski kafalar, geleneksel ördekçiler kullanır.

pozeler ise genelde daha tutarlı ve sportif olurlar. daha fazla dikkat ve refleks gerektirir.
1i kaçırdın, 2de atman lazım. o yüzden başlangıç için önermem.

otomatikle trap atanlar, poze ile domuza atanlar var elbet. fakat bence işin özü budur. yukarıda yazdım. benim tercihim 76 poze, hiç bir canlıya atmadım. model seçimi biraz tarz ile alakalı bir durum.

marka konusunda ikisi de iyidir, ikisi de pişman etmez.
alırken markaya değil kendi beğeninize bakın, sizdeki duruşuna bakın bence.
elinize alın, dokunun, tartın, beğenin.
yoksa hepsi aynı, bir boru, bir tetik, bir mekanizma. değişen çok bir şey yok. tek fark kullanılan malzeme ve görünüm.

Bir de şöyle bir durum var, avlanmak gibi bir derdiniz yoksa, yani domuza kuşa, tavşana gitmeyecekseniz, amaç araziye çıkınca eğlence olsun, biraz da güvence olsun diyorsanız 36 düşünün. son yıllarda ülkemizde çok farklı ve değişik 36 tactical tüfekler üretiliyor.