hocam pek kimsenin çözemediği benimde 20 gündür sorun yaşadığım bir konudur bu, 3 yıllık bir sitede de bulunan kategorilerin title ve description kısımlarını değiştirmek zorunda kaldım seoya uyumlu olmadığı için ancak sizin tam da bahsettiğiniz sorunlar sebebi ile google bir çok kez bu sayfaları ziyaret etmesine rağmen, değiştirilen kısımları index almıyordu yani hala eski titile ve açıklama kısımlarını gösteriyordu. bende 60 olan başlıkları olabildiğince kısa tuttum keza açıklamalarıda kısalttım ancak bu şekilde değiştirilmiş halini index aldı.
bir diğer konuda Title Description, yani açıklama kısmı Google tarafından bir sıralama faktörü olarak baz alınmıyor şeklinde açıklamalar yapıldı. Tabi bu durumun öncelikli sebebi spam keyword kullanımları ile arama sonuçlarını manipüle etmenin önüne geçmektir. burada google sıralama faktörü değil diyor belkide algoritmasını yormamak adına aşırı keyword kullanımını kendince engellemek için. içeriklerimde deneyimlediğim ve faydasını herzaman gördüğüm bir durumda budur, yani burada google a katılmıyorum.
örnek, içeriğim apk indir kelimesinde sıralamada ancak ben apk yükle kelimesinde de sıralamda çıkmasını istiyorum, yaptığım tek işlem, description kısmında apk yükle kelimesini eklemek bu şekilde kelimede kolayca sıralama alabiliyorum herzaman.
verdiğiniz bilgiler parayla bile alınacak bilgiler değil henüz kimsenin farkında olduğunu düşünmüyor ileride 50 karakter sonrası belkide olumsuz yansıyacaktır google da.