Halilahmad adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diploma bir kağıt parçası, lakin takıntılı yerler yok değil.
Artık insanlar diplomaya bakmıyor, ne bildiğine bakıyorlar. Ben bir projeye katılacağım zaman nereden mezun olduğumu değil ne bildiğime bakıyorlar.

Benden sana tavsiye kendini gelsitirebildigin kadar geliştir. Diplomayı sonra da alabilirsin. Burada diploması profilinde birçok bilgisayar mühendisi yazılım mühendisi yazan insanlar var.
EBULUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdışında yaşamayı kabullenip gitmek istersen yazılım müh. kesinlikle yurtdışında çok büyük paralar kazanır hayat standartını yükseltirsin.

Türkiye'de kalıp yazılım mühendisi olursan ilk 2-3 yıl sana asgari ücretten 1000 tl fiyat teklif edicekler, hiçbir zaman ileriye gidemiyeceksin.

Türkiye dışında bir yere gitme lüksüm yok diyorsan o halde okumak yerine kendini iş hayatında deneyim ve tecrübe kazanmaya bak daha..

Yolun açık olsun...
iemralan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim oku ve diplomanı eline al bir yandan da kendini geliştir.Çoğu şirket sen işe başvururken ne kadar bildiğine değil diplomana bakıyor.Üniversitede rusça okudum ancak IT uzmanı olarak calıstım bir süre.İş bulurken hep iş ile alakalı diploma istediler.Sadece bir kaç yer bilgimi sorguladı..
İş ilanlarına baktim Türkiye'de büyük çoğunluk başvuru sırasında diploma istiyor. Ama kendimi gelistirmek bana dah mantıklı geliyor 2 yıl sınava çalışmak mı yoksa yazılımla mı ilgilenmek mi ikisi bir arada zor olacak bi yerden kısmak gerekiyor. Kararımı vermek istiyorum ve forumda bir çok tecrübeli var. Sizlerden sağlıklı bilgiler istiyorum. Hepinize teşekkürler