Merhaba arkadaşlar,
Yeni adsense hikayeme huzurunuzda başlıyorum. Öncesinde kendimi kısaca tanıtıp projeye hikayesine başlayacağım. Ben yaklaşık 5-6 senedir SEO konusunda deneyimli biriyim. Kurumsal firmalara verdiğim içerik hizmetlerinin dışında ; proje danışmanlıkları ve potansiyel müşteri tespiti analiz hizmetleri de verdim.
Kendimden bahsettikten sonra hikayeye geçiş yapalım...
Sabah kalktığımda aklıma gelen, sonrasında da ''neden olmasın'' dediğim Adsense hikayeme başlıyorum. Belirlediğim bir hedefim yok. Tamamen düz mantık ile hareket edeceğim. Sonuç başarılı olursa, size de büyük motivasyon kaynağı olacaktır. Proje, ingilizce içerik spinlemeyle olacaktır.
Şimdiye kadar ki adımlara hemen geçelim... ;
- Domain bulma

Adsense'den başarı elde etmek için, herkesin iyice derinlemesine yapması gereken domain araştırması önemli bir husustur.
Domain araştırmasını yapmak için ;
Sektörün en çok para getiren kategorisini ele aldım. ! FİNANS !!
Evet. Finans kategorisinde domain bulmam gerekiyordu. Peki, bu domaini nasıl bulacağım...
Hemen en değerli klavye tuşlarına basarak bir Google sorgusu yaptım.
''A Collection of Financial Keywords and Phrases'' (TR : Finansal Anahtar Sözcükler ve İfadeler Koleksiyonu)
Karşıma binlerce ingilizce finans terimi çıktı. (bu arada ingilizcem yok denecek azdır) Bir yandan tr çeviri yaparak anlamlı bir keyword yakalamaya çalıştım. 2 saat boyunca, Semrush üzerinden keyword hacimlerini sorgulattım.
Sizce ne oldu dersiniz ? Finans terimlerini sorgularken nasıl olduysa alkolle ilgili bir keyworde denk geldim. Üstelik oldukça güzel bir jenerik domain.
.com uzantılı iki kelimeli bu domainin alınmamış olmasına çok şaşırdım. Hemen da-pa değerlerini inceledim. Da-Pa değerlerinin 5-8 olduğunu ve spam skorunun da olmadığını görünce hemen domaini kayıt ettim. (Domain ismini projenin selameti için hikayenin sonunda açıklayacağım.)
En zor ama benim için ilginç bir süreç olan domain kısmını halletmiş oldum.
Domaini kaydettiğim firma olan Turhost'tan firmasından wp hostingi de 1 yıllık olarak aldım. Bu aşamaya kadar toplam maliyetim 169 TL oldu.
Hemen Envato'ya girerek tema araştırmaya başladım. Hoşuma giden
bu temayı buldum ve indirdim.
Ardından siteyi kurma aşamasına geçtim.
****Şimdilik buraya kadar arkadaşlar. Projeye devam ettikçe adımlara devam edeceğim. Sevgiyle kalın.