Merhaba arkadaşlar,
Yeni adsense hikayeme huzurunuzda başlıyorum. Öncesinde kendimi kısaca tanıtıp projeye hikayesine başlayacağım. Ben yaklaşık 5-6 senedir SEO konusunda deneyimli biriyim. Kurumsal firmalara verdiğim içerik hizmetlerinin dışında ; proje danışmanlıkları ve potansiyel müşteri tespiti analiz hizmetleri de verdim.
Kendimden bahsettikten sonra hikayeye geçiş yapalım...
Sabah kalktığımda aklıma gelen, sonrasında da ''neden olmasın'' dediğim Adsense hikayeme başlıyorum. Belirlediğim bir hedefim yok. Tamamen düz mantık ile hareket edeceğim. Sonuç başarılı olursa, size de büyük motivasyon kaynağı olacaktır. Proje, ingilizce içerik spinlemeyle olacaktır.
Şimdiye kadar ki adımlara hemen geçelim... ;
- Domain bulma

Adsense'den başarı elde etmek için, herkesin iyice derinlemesine yapması gereken domain araştırması önemli bir husustur.
Domain araştırmasını yapmak için ;
Sektörün en çok para getiren kategorisini ele aldım. ! FİNANS !!
Evet. Finans kategorisinde domain bulmam gerekiyordu. Peki, bu domaini nasıl bulacağım...
Hemen en değerli klavye tuşlarına basarak bir Google sorgusu yaptım.
''A Collection of Financial Keywords and Phrases'' (TR : Finansal Anahtar Sözcükler ve İfadeler Koleksiyonu)
Karşıma binlerce ingilizce finans terimi çıktı. (bu arada ingilizcem yok denecek azdır) Bir yandan tr çeviri yaparak anlamlı bir keyword yakalamaya çalıştım. 2 saat boyunca, Semrush üzerinden keyword hacimlerini sorgulattım.
Sizce ne oldu dersiniz ? Finans terimlerini sorgularken nasıl olduysa alkolle ilgili bir keyworde denk geldim. Üstelik oldukça güzel bir jenerik domain.
.com uzantılı iki kelimeli bu domainin alınmamış olmasına çok şaşırdım. Hemen da-pa değerlerini inceledim. Da-Pa değerlerinin 5-8 olduğunu ve spam skorunun da olmadığını görünce hemen domaini kayıt ettim. (Domain ismini projenin selameti için hikayenin sonunda açıklayacağım.)
En zor ama benim için ilginç bir süreç olan domain kısmını halletmiş oldum.
Domaini kaydettiğim firma olan Turhost'tan firmasından wp hostingi de 1 yıllık olarak aldım. Bu aşamaya kadar toplam maliyetim 169 TL oldu.
Hemen Envato'ya girerek tema araştırmaya başladım. Hoşuma giden
bu temayı buldum ve indirdim.
Ardından siteyi kurma aşamasına geçtim.
- Akismet Anti-Spam
- Contact Form 7
- DCO Comment Attachment
- Google Analytics for WordPress by MonsterInsights (şart değildi ama tamamen keyfi
) - LiteSpeed Cache
- Loginizer
- MC4WP: Mailchimp for WordPress
- Meta Box
- Rank Math SEO
- Really Simple SSL
- Schema & Structured Data for WP & AMP
- WP-PageNavi
- WPForms Lite
Eklentilerini kurdum. Eklentileri zamanla eksiltebilir, değişiklikler yapabilirim.
Analytics ve search console entegrelerini tamamladım. Favicon ve jenerik site logosunu tamamladım.Privacy Policy, contact gibi temel sayfaları oluşturdum. Ayrıca footer bölümlerinde kurumsallık imajı vermek için eklemelerde bulundum.
Hiç bilmediğim bir dilde ilk defa site oluşturuyorum ve bunun başarıya ulaşmasını istiyorum. Bu nedenle hız kesmeden saate uykusuzluğa aldırmaksızın, siteyi geliştirmeye devam ediyorum.
Alkol ile alakalı kategoriler oluşturmam gerekiyor ve bu epey zaman alacak. Araştırmalara başladım. Başlangıçta bir kaç kategori belirledikten sonra içeriklere göre yeni kategorilere oluşturup devam edeceğim.
Tarih bazlı akışa geçiyorum
11 İçerik paylaşıldı. Bu içeriklerin bir kısmı haber, diğer kısmı blog makalesi tarzında oldu. İçerik fikirlerini ''alcohol'' etiketiyle paylaşılan haberlerden ve Google Trends üzerinden aldım.
Spinlemeleri, daha önce başka bir proje için satın almış olduğum bu eklentiyle yaptım. Ancak piyasada bir çok ücretsiz spinleme aracı var. Onlarla da spinleme yapabilirsiniz.
Bu işlemlerin ardından
sosyal backlink için blogger, medium gibi sitelerden profiller oluşturdum. İlk 60 içeriğe kadar hiç bir hit beklemiyorum. 80 ve üzeri içerik olduğunda adsense için başvuru da bulunacağım. Bugün epey yoğunum, o yüzden bu günlük bu kadar diyerek işlemleri bitireceğim. Yarın 20-30 kadar içerik girmeyi planlıyorum.
İçerik girişini hızlandırmak için
sıfır kod bilgimle kendime içerik botu yaptım. 
Şuan için sorunsuz çalışıyor diyebilirim.
Bugün 26 içerik ekledim ve toplam 37 içerik oldu. Bu güne dair, güncel istatistiklerse bu şekilde ; Bu gün 18 içerik daha paylaşıldı. Toplam 55 içerik oldu.
Google'a ben güncel bir haber ve blog kaynağıyım demek için, yarın gün içinde paylaşılacak 5 gönderi zamanladım. Yakında, yeni tüm içerikleri ertesi günün farklı zamanlarına dağıtarak zamanlayacağım. Böylece Google tarafından sık index alınmasını hedefliyorum.
Şu an index sayısı : 13 içerik Bu günün güncel istatistiklerini de paylaşmadan geçmeyim
;
Toplam 76 içerik oldu. Cumartesi Adsense için başvurusu yapacağım. Ne kadar sürede cevap gelecek, kabul olacak mı diye çok merak ediyorum

Cumartesiye kadar sayfa açıklamalarını vs. minimal SEO düzenlemelerini yapacağım. Yarından itibaren sosyal medya paylaşımlarına başlayacağım.
İndexlenen içerik sayısı sayfa ve kategoriler dahil olmak üzere toplam : 19
Anladığım kadarıyla Google tüm içerikleri birden indexlemiyor. Yeni sitelere fazla güvenmediğinden olsa gerek. Yavaş olmasına rağmen güzel şekilde hafif hafif index devam ediyor.
Bu günün istatiklerini de bırakıyorum ;
Dün saat 23:30 civarı istatistik paylaşmıştım. Bugün 21:08'de kontrol ettim. Kullanıcı sayıları bu nedenle az gözüküyor olabilir.
Bu gün itibari ile toplam 89 içerik oldu. Google index sayısı : 57
Sitedeki kategori, sayfa meta açıklamalarını düzenledim. Webp eklentisini kurarak görselleri optimize ettim.
Bu eklentiyi kurup, 30 günlük ücretsiz deneme süresinden faydalanıp otomatik sosyal medya paylaşım ayarlamalarını yaptım.
Siteye gelen hitler duraksama yaşıyor. Başlarda gelen hit kaynağının bot olduğunu düşünüyorum. Zira siteye eklediğim iletişim mailine bir sürü SEO yapalım, uygulama yapalım tarzında yabancı mailler gelmiş.
Gerçek anlamda bundan sonraki gelen hitleri değerlendireceğim. Bugünlük bu kadar diyoruz ve yarını beklemeye devam ediyoruz...
Bundan sonra Alexa ilerlemesini de ekliyorum ;
----------------------------------------------
Bu gün itibari ile toplam 107 içerik oldu. Google index sayısı : 33 - Geçen gün 57 olan index 33'e düşmüş. Google yine bir şeyler deniyor
) Bu gün zamanladığım postları ABD ye göre ayarlamak için WP yerel saatini UTC -4 olarak ayarladım. Böylece zamanlamasını yaptığım gönderiler ABD saatine göre paylaşılmış olacak. ADSENSE BAŞVURUSU DA YAPILDI
Benim için en heyecanlı kısım başlamış oldu.
Adsense başvurusunu Tr olarak yaptım. Önemli site TBM olduğu için Adsense lokasyonun fazla bir önemi yok. (Vergi vb. durumları hariç)
Bu günün istatiklerini de bırakıyorum (saat 15:50) ; Bu gün itibari ile toplam 107 içerik oldu. Google index sayısı : 60 Adsense başvurusu halen beklemede. Google News kaydını da yakınlarda yapmayı düşünüyorum. Hosting lokasyonunu Avrupa olarak değiştirdim arkadaşlar bu detayı da vermeden geçmek istemedim. Bu günün istatiklerini de bırakıyorum (saat 20:25) ;
Hafta bazlı akışa geçiyorum Bir haftalık verileri de paylaştıktan sonra aylık paylaşıma geçeceğim.
Bu gün itibari ile toplam 175 içerik oldu. (Bir kaç gün içerik paylaşamadım) Google index sayısı : 103 Adsense başvurusu halen beklemede. Ancak Google News kabul edildi. İçerikler anlık olarak newste yayınlanıyor. Bu günün istatiklerini de bırakıyorum (saat 19:14) ; Bu gün itibari ile toplam 230 içerik oldu. Google index sayısı : 165 Adsense başvurusu halen beklemede. Bu günün istatiklerini de bırakıyorum (saat 13:05) ;
****Şimdilik buraya kadar arkadaşlar. Projeye devam ettikçe adımlara devam edeceğim. Sevgiyle kalın.