sergenyapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Daha önceden de başlık açmış, 0 aldığım Seat Ibiza aracımda 'Bileşen Koruma Etkin' hatasını multimedyada aldığımı belirtmiştim. Aracımı 17.08.2021 tarihinde aldım. Aldıktan 1 gün sonra hata vermeye başladı. Bundan dolayı servise götürdüm, serviste 1 hafta kaldı, sonrasında alabilirsiniz aracınızı dediler ve servisten çıktıktan 1 saat sonra tekrar hata verdi. Servis kapandığı için ve ikamet ettiğim ilde olmadığı için arabamla geri döndüm ve tekrar servise davet ettiler.

Yaklaşık 2 haftadır serviste aracım. Sorunu bulduklarını, torpido tarafındaki multimedya beyninin değişeceğini, bu parçanın yurtdışından geleceğini belirttiler. Dünde görüştüğümde parçanın üretime 4 Ekim'de gireceğini bildirdiler yani 1 aydan daha uzun süre tek seferde aracım serviste kalacak.

Servis müdürü çok iyi niyetli ve tanıdık selamı ile gittiğim için ilk gittiğimden beri ikame araç temini sağladı. Şu an ikame aracım var. Satın aldığım yer ile memleketim arasında git-gel yaptığım için araç KM'si 1200 oldu. İlk servise girdiğinde de 600 KM'ydi.

Sizce ne yapmalıyım? Araç değişimine yanaşmıyorlar. Servis müdürü de yardımcı olduğu için onu arada bırakmak istemiyorum. Fakat gerçek olan şu, 0 aldığım araçta problem çıktı ve ben aracımı kullanamıyorum. İkame araç temini sağladılar, parçanın da yurtdışından geleceği için ellerinde yapabilecekleri bir şey olmadığını söylüyorlar.

Araç değişimi mi talep edeyim? Edeceksem nasıl yapmalıyım? Başka ne gibi haklarım doğar?
Alıntı
3.1. Alıcı, aracı noter kanalı ile satın aldığı tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin işbu Protokolde belirtilen şartlar çerçevesinde yapacağı yazılı bir bildirim ile cayabilir.
Böyle durumlarda unutulmamalıdır ki arabada 0 aldınız ve sıkıntı çıktı ilk gün hemen gidip iade isteyin yapmak zorundalar çözelim sorununuzu derlerse iş uzarsa koşulsuz iade hakkınızı da kaybedersiniz.
14 Gün geçtiyse tüketici olarak koşulsuz iade hakkınızı kaybetmişsiniz demektir. Artık işlemi araçtaki mağduriyeti kanıtlayarak işlem yapmanız lazım onlarda tabi ikame aracı öne sürecekler sizde en fazla gereksiz KM yaptığınızı öne sürebilirsiniz, ama inanın büyük şirketler bunlar bir şey çıkacağını zannetmiyorum yani uzar bir gün kazanırsınız Ama burası Türkiye ne zaman kazanırsınız asıl soru bu...