Merhaba arkadaşlar,

Daha önceden de başlık açmış, 0 aldığım Seat Ibiza aracımda 'Bileşen Koruma Etkin' hatasını multimedyada aldığımı belirtmiştim. Aracımı 17.08.2021 tarihinde aldım. Aldıktan 1 gün sonra hata vermeye başladı. Bundan dolayı servise götürdüm, serviste 1 hafta kaldı, sonrasında alabilirsiniz aracınızı dediler ve servisten çıktıktan 1 saat sonra tekrar hata verdi. Servis kapandığı için ve ikamet ettiğim ilde olmadığı için arabamla geri döndüm ve tekrar servise davet ettiler.

Yaklaşık 2 haftadır serviste aracım. Sorunu bulduklarını, torpido tarafındaki multimedya beyninin değişeceğini, bu parçanın yurtdışından geleceğini belirttiler. Dünde görüştüğümde parçanın üretime 4 Ekim'de gireceğini bildirdiler yani 1 aydan daha uzun süre tek seferde aracım serviste kalacak.

Servis müdürü çok iyi niyetli ve tanıdık selamı ile gittiğim için ilk gittiğimden beri ikame araç temini sağladı. Şu an ikame aracım var. Satın aldığım yer ile memleketim arasında git-gel yaptığım için araç KM'si 1200 oldu. İlk servise girdiğinde de 600 KM'ydi.

Sizce ne yapmalıyım? Araç değişimine yanaşmıyorlar. Servis müdürü de yardımcı olduğu için onu arada bırakmak istemiyorum. Fakat gerçek olan şu, 0 aldığım araçta problem çıktı ve ben aracımı kullanamıyorum. İkame araç temini sağladılar, parçanın da yurtdışından geleceği için ellerinde yapabilecekleri bir şey olmadığını söylüyorlar.

Araç değişimi mi talep edeyim? Edeceksem nasıl yapmalıyım? Başka ne gibi haklarım doğar?