Politika ihlali riski veya bunun optimizasyondan kaynaklı olarak gerçekleşmesi söz konusu değil. Son 1 yılda 300'den fazla site için hız optimizasyonu hizmeti sundum ve 100 tanesinden fazlası adsenseli blog sitesiydi. Şu ana kadar bu konuda hiç olumsuz geri dönüş almadım. Gelirleri düşürdüğü haricinde tabii ki. Gelirleri düşürmesi ise zaten gayet normal.
Hocam şöyle ki, ilk kullanıcı etkileşimi başka bir sayfaya gitmek için tıklama olunca reklam kodları yüklenmeye başlarken aynı zamanda başka sayfaya gidiyor. Burada garip bir durum oluşuyor. Net bir politika bulamadım bunun hakkında ama bnezer bir politika ihlalinden bahsediliyordu. Görüntülenmeyen reklam gösterimi gibi bir şeydi.
Sayfa kaydırmada sorun yok ama ilk etkileşim başka sayfaya geçiş olunca anormal bir durum oluyor. İşte bunu anlamaya çalışıyorum. Reklam gelirleri de büyük ihtimal bu durumdan düşüyor olabilir.
Ayrıca ikinci sayfaya geçince yine etkileşime kadar reklamlar yüklenmiyor. Site gezintilerinde farkedilen bir durum.
Eğer sadece ilk sayfa yüklemesinde etkileşime kadar geciktirme, diğer sayfalara geçişte yani site gezinmesinde normal yükleme olursa adsense için bence daha etkili olur. İlk girişi diğer girişlerden nasıl ayrı tanımlayabiliriz onu araştırıyorum.