Dün bahsettiğim 100 forumdan 20 tanesini indexletmeye çalıştım öğlene doğru 10 tanesi ancak indexlenebildi. Diğerlerinin indexleneceğini pek zannetmiyorum. 100 forum 100 makale aynı. Forumlarda sadece tanıtım var başka hiçbişey yok. Yani genel algıya göre çöp link dediğimiz yerler.
Anasayfa 22.sıradan 11.sıraya geldi. Şu an sıralama ara ara değişiyor. Alt sayfaların bazılarında bir iki sıralama artışı mevcut. Anasayfa bir kaç saat komple kaybolup tekrar 11e geliyor. Bir haftaya tam olarak kesinleşir gibi durum.
Bunu test amaçlı yaptığım için aslında sıralamanın kalıcı olmamasına çok takılmıyorum. Burada ölçümlemek istediğim şey linkler etkisini tam olarak ne zaman gösteriyor. Etkiyi görebilirsem nereden link almalıyım nereden almaya gerek yok, ne sıklıkla almalıyım, tahminen kelimede ne zaman istediğim yere gelebilir tarzı bir çok sorunun cevabını almış olacağım.
Şu an için 1 ay önce aldığım ve atıl şekilde bıraktığım linkleri Google gördüğü an tepkiyi verdi. Yani Search consoleda görünmesine gerek bile kalmadığı yönünde. Aynı yardım forumundaki arkadaşın söylediği gibi o sayfa dizine alındıysa merak etme linkin görülmüştür diyordu. Doğru.
Bir kaç deneme daha yapacağım. Bakalım yine aynı sonuca ulaşabilecek miyim.
Bu deneyin sonucunda eğer linkinizi Google görüyor fakat etkileşim olmuyorsa aldığınız link=çöp denebilir. Yine tek bir linkle ne kadar etki olabilir orası malum. Ancak rekabetsiz altsayfalarda deneyerek görülebilir.
Bu arada bana göre ahrefsin ref domains > trafiği yüksek kalieli daha az ref domains tezi doğru gibi görünüyor. Elimdeki sitelerin çoğunda yani sıralaması iyi durumda olanların hepsinde ref domain sayısı benim altımdaki tüm sitelerden daha iyi.
Son olarak bu işlere meraklı olan arkadaşlarda da illaki kullanmadıkları siteler vardır. Bu tarz denemeler yaparak kesinliği belli olmayan herkesin kendince yorumladığı konularda elle tutulur sonuçlar çıkarabilirler.