Alıntı
Reklamsız %100 puan alan ışık hızında açılan sitem adsense eklenince %30-50 arasına düşüyor. Her şeyi denedim, araştırdım, forumda da sordum çözüm yok. Hatta kesinlikle çözümsüz olduğunu söylüyor herkes.
Alıntı

Optimizasyon hizmeti veren arkadaşlar ne yapıyor bu konuda anlamış değilim. Yani şöyle düşünüyorum %40 puan alan bir siteye optimizasyon yapıp (reklamlar varken) %100 e ulaşmak mümkün değil söylendiği kadarıyla. Eee optimizasyon hizmeti alanların sitelerinde reklam yok mu? Bu işin ustaları nasıl bir yol izliyor acaba? Müşteriye "optimizasyon yaptık ama puan artmama sebebi reklam olması, ama biz optimizasyon yaptık" mı diyorlar.

Adsense reklamı içeren ve mobil puanı 90-100 arası, time to interactive değeri 3 saniye altında ve core web vitals anlık değerleri yeşil olan birçok müşterim oldu. Adsense vb. siteyi çok yavaşlatan kaynakları ilk kullanıcı aksiyonuna kadar geciktirmek tek çözüm. Tabii bu durum adsense gelirlerini olumsuz etkileyebiliyor. Ancak sitenin hızının artması ve tüm core web vitals metriklerinin yeşillenmesi kullanıcı deneyimi ve SEO'ya önemli oranda katkıda bulunuyor.

Geciktirme özelliği önce sadece PageSpeed Ninja ve WP Rocket'te vardı. Daha sonra Nitropack ortaya çıktı çok başarılı ve gelişmiş algoritmasıyla. Ardından Litespeed Cache dahil birçok eklentiye js delay özelliği eklendi.

WordPress Hız Optimizasyonu konusunda temel bilgiler başta olmak üzere en önemli bilgileri ve yöntemleri öğrenmek için makalemi okuyabilirsiniz: https://www.onurozden.com.tr/wordpre...-optimizasyonu