jeaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana fazla iyimser geldi. Yuzde 18 kdv Yuzde 20 civari gelir vergi alirken vergi payini dusurecegini sanmiyorum. Buzamana kadar hep yeni vergi kalemleri eklendi umarim dogrudur.
Ben bir oran söylemedim, Belki direk %30 kesecek. Ama şöyle düşünün, 100 Kişiden %50 vergi almaktansa, 500 kişiden %30 vergi almak daha mantıklı olabilir. Çünkü Adsense'den gelir elde edip hâla şirket kurmayan bir çok kişi var.

selcuksofta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bu işin açıklaması olmaz. Yani açıklama yapamam. Ancak 31 yıllık muhasebeciyim. Bu iş vergi mükellefiyeti olmadan imkansız olmaz. Kanunlara aykırı olur eğer ona izin çıkarsa. Herkese iyi forumlar.
Bence olur, Adsense'den gelen paralar tek bir yer olan Citibank İstanbul Şubesinden gönderiliyor. Tek bir şubeyi denetlemeleri yeterli olacaktır. Denetlemese bile başka yolla çözülebilir.

Mükellefe (Bize) git bir banka hesabı aç, Bu IBAN'ı vergi dairesine bildir. Bu IBAN'a gelecek tüm paralardan %30 kesinti uygulanacak ve bu hesaba gelen ödemeler için muaf sayılacaksın der geçerler. Tabi yine buna bir limit koyar. Yılda 500k'ya kadar bu şekilde olur, Sonrası için yine şirket açma zorunluğu getirilir.

MASAK'a bu IBAN'lar bildirilir, Şüpheli bir transfer olması durumunda tak banka hesabına bloke koyup mükellef vergi dairesine çağrılıp izah istenebilir.