turansonkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulak yolları dar olan insanlarda bu tür sorunlar ortaya çıkıyor maalesef.
Bende her yaz tatiline gittikten 2,3 gün sonra kulaklarım tıkanır.
KBB bölümüne gidip kulağımı temizletirim. (yıkatmak değil)
Temizleme işlemi cımbız gibi bir alet ile yapılıyor, acılı, sancılı bir süreç değil.
%90 dediginiz gibi çünkü annemin kulakları dar gibi. Zaten kendisi de diyor hiç kulak kiri çıkmaz diyor. Ayrıca kulak çöpü falan da yapamıyor.
KBB gidemedik sıra alamadık.
Eczaneden kulak serumu mu kulak bir ilacı aldık damla şeklinde 5'er damla olacak şekilde şimdi bugün damlatmaya başladık.
Birazdan da kulak mumu alacağım. Napalım kendi şeyimize kaldık artık.
muzikgunlugu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kulak kiri, enfeksiyon vs olabilir . Kulak önemlidir hocam. Misal orta kulak iltihabı ise öyle geçmez doktora gitmeden. Daha da kötü olabilir. Kir olup olmadığını bilmeden eczaneden gidip ilaç almamanızı öneririm. Bazı bu tür ilaçlar kirleri yumuşatıyor ama kabartıyor, kulağa daha fazla zarar verebilir. Hastane değil de aile hekimine gitseniz ne olduğu belli olur hocam.geçmiş olsun
Hocam aile hekimi bizim 5 para etmez. Ankaranın göbeğindeyiz, haram para yediklerine adım gibi eminim.
Ben kendimi bildim bileli aynı sağlık ocağı, gözümün önünde başım ağrıyor diyeni de karnım ağrıyor diyeni de hastaneye git diyen bir yer.
Tek yapmayı bildikleri şey aşı. Hiçbir aparatları yok. Bugün gittik işte bi umut, içeri dahi almadan uzaktan oturduğu yerden iki dk dinledi kbbye gidin hem virüs testi de yaparlar dedi...
Yav kulak tıkalı diyoruz virüs testi diyor.
Ben bugüne kadar bir faydalarını görmedim. Bol bol sigara içerken görüyorum. Yazık cidden bu sağlık ocakları kapatılmalı bence.