İyi sözcüğü aslında enayi sözcüğünün kısaltmasıdır. Şu hayattan öğrendim ki, ne kadar iyi niyetli olursan insanlar o kadar sizi kullanmak için fırsat kolluyor.
Ben iyi bir insanım, hep iyiliğimden kaybediyorum gibi sığ bir düşüncey sahip değilim. Bunun goygoyculuğunu yapacak değilim. Hayatta edindiim tecrübeleri üstüste koyunca böyle bir çıkarım yapmak zorunda kalıyorum.
Yaşadığım öyle olaylar var ki, sahneleri üstüste koy film yap. Filmde olsa saçmalık diyeceğimiz birçok şeyi hayatın içinde yaşıyoruz.
Daha küçük yaşlardan itibaren bize iyi olmak iyilik yapmak aşılanır. Gerçek hayatın içinde ise fırsatçılık mücadelesi vardır. Bu mücadele içinde insanlar birbirine vahşi, ilkel ve ikiyüzlü bir şekilde saldırıp et koparmaya çalışıyor.
Bu ikiyüzlülük öyle acayip bir şey ki. Dünyada belki de benzeri olmayan karakterlere sahip insanlar haline dönüyoruz. Sosyal medyada kendsini prens-prenses gibi gösteren insanlar ortalıkta çakal gibi dolaşıyor.
Uyanık ol
Akıllı ol
Topluma uy
Mantık evliliği yap
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı de
Yemeyenin malını yerler
Bükemediğin eli öp
Bal tutan parmağını yalar
gemisini kurtaran kaptan
Son derece masum görünen bu sözlerin ardında öyle pis şeyler var ki...
Tüm bunlar hayatın her anını iğrenç ve çekilmez bir hale getiriyor.
İşin acayip tarafı, insanların çoğu bunu doğal karşılıyor. Toplum kültürü ve yaşam tarzı içinde iyice yayılmış. Hayatın her anını çekilmez hale getiren bir ilkellik.
İşin kötüsü, bir kalabalık veya topluluk içinde, UYANIK birisi sizi seçip size yöneliyor bir şeyler satmaya, dilenmeye dol4ndırmaya vb şeyler yapmaya çalışıyorsa ENAYİ GÖRÜNÜMLÜ - KEKLENMEYE HAZIR durumda olduğunuzun işaretidir. Maalesef ben de böyle birisiyim.
İnsanların birbirine karşı fırsatçılık mücadelesi verdiği, birbirinden 3-5 ne çıkarsa manfaat koparmaya çalıştığı bir dünyada yaşıyoruz.
Beni en çok yaralayan da, daha çok küçük yaşlarda milliyetilik-din adına dünyanın en iyi toplumu, dünyanın en iyi insanları olduğumuza inandırılmamız.
Kendimizi ve toplulumuzu mükemmel görüp dünyanın en bayağı en ilkel sosyal ilişkileri içerisinde yaşayan bir toplumuz.
Hala daha sosyal medyada BAŞKA ÜLKEDE YAŞAMAM ile biten, yine aynı goygoyculuğu yapan o kadar çok paylaşım var ki...
Siz de çok fazla kullanılıyor ve mutsuz oluyorsanız, belki de enayiler gurununun bir parçasısınız...
https://m.facebook.com/DerKiTarih/ph...70027486635102