İçeriğim faydalı bulunmaktan ziyade tartışma ortamı yarattığı için kilitlenmesi talep edilmiştir.
Destek veren yada eleştiren herkese sonsuz teşekkürler.
Pasif gelir sadece inşa edildikten sonra pasiftir, ki bu da en azından ilk aşamada çok fazla iş demektir.
İster online bir mağaza, ister sermaye yatırımı ya da her neyse, para çeşmesi oluşturmak öyle kolay değildir.
Ve bundan sonra daha fazlasını inşa etmek için zaman harcayacaksınız, bu yüzden asla gerçekten işiniz bitmeyecek.

Bu doğru. Hiçbir şey gerçekten pasif değildir.
Ancak sistemi oturttuktan sonra haftada çok az zaman harcağdığınızda bu şey genellikle pasif olarak kabul edilir.

Yabancı kaynaklardan, birebir kanlı canlı insanlardan çok şey öğrendim.
Yarattıkları pasif gelir kaynaklarının çoğunlukla her biri aylık $100 - $500 arasında falan değişiyordu.
Ama bunu hep uzun vadeli sonuçlarla çarpıyorlardı.
Yani "bir kaynağım aylık X rakamla 10 yılda bu kadar kazandıracak" minvalinde yaklaşıyorlardı.

Yine de birden çok kaynak yaratmak gerektiğinde her bir pasif geliri otomatik pilota bağlamak gerektiğinin farkındaydılar.

Hepimizin offline dünyada bildiği birkaç klasik pasif gelir modeli var aslında.
Bir daire satın alıyor ve kiralıyorsunuz. Bir şey bozulursa veya kiracı bir sorun çıkarsa, bunları düzeltmeniz gerekiyor.
Buna benzer kötü durum senaryoları her olduğunda belli bir vaktinize ve paranıza mal oluyor. Ancak yine de pasif olarak kabul ediliyor.

Aynı şey kitaplar için de geçerli. Bir kitap yazıyorsunuz ve yayınlıyorsunuz.
İlk pazarlama ve promosyondan sonra, telif hakları ve gelecek planlamaları yaparsınız. Ve bu da pasif olarak kabul edilir.
Dolayısıyla, her hafta saatler harcamanız gerekmeyen ve paranın hala banka hesabınıza geldiği bu tür şeyler pasif olarak kabul edilebilir.

PASİF GELİR SAVAŞIM
İnternetten para kazanmak için savaşmaya başlamıştım.
O günlerde benim için en ulvi becerinin pasif gelir kaynağı yaratmak olduğunu fark ettim.
Ama oluşturduğum her bir kaynak ona hizmet etmem için bana yalvarıyordu.
Pasif gelirin ileri düzey çözümünü bilmiyordum; otomatik pilot.

Yani pasif gelir oluşturarak kölelikten kurtuluyorsunuz ama paranın efendisi olamıyorsunuz.
Ancak tüm pasif gelir kaynaklarınızı otomatik pilota bağlarsanız bu mümkün.

Aslında otomatik pilotunuz çoğunlukla yine bir insan olmak durumunda.
Pasif gelir kaynağınızla sizin yerine ilgilenmesi için bir kişiye sorumluluk veriyorsunuz.
Tabi ki, karşılığında ona da para veriyorsunuz. Yani burada da bir maliyet söz konusu.

Hiçbir yeteneğiniz olmadan düzenli para akıtan kaynaklar yaratmayı ve bunları otomatik pilota bağlamanın yollarına da geleceğiz.
Nitekim şuan ki haliyle yazımız iyice uzun oldu. Bunu da bir sonraki konularda sizlere aktaracağım.

Şimdilik bunları bilmeniz bile fazlasıyla yeterli.

Saygılar ve sevgiler...