Yalnız yukarıda attığım linkteki makalede demişler ki sizin elinizde deli gibi veri var. İnceleyin bakalım trafiği çok olan bir siteden alınan backlink mi yoksa çok fazla farklı domainden linki olan ama trafiği az olan bir siteden gelecek link daha önemli.
Sonuç:
Çok farklı domainden linki olan site trafiği çok olan siteden daha yararlı çıkmış.
Tabi bu biraz da pazarlama taktiği olabilir. Yani bizden üyelik alın kaç domainden linki olduğunu görün vs vs.
Herkesin tecrübesi farklı tabiki ama en azından genel kabul görecek doğrular çıkarabilirsek bu olay çok çok işimize yarayabilir arkadaşlar.
Bu arada yarın forumdan bir arkadaştan aldığım 100 üzeri forum tanıtımı da komple indexletip ne gibi bir etkisi olacak inceleyeceğim. Şu an belki 5 tanesi falan indekslidir. Bu arada linkleri direkt URL olarak aldım ki domaini güçlendirip alt sayfalara etkisini görebileceğim.
tecrübe ettiğim bir konu üzerine, sürekli backlink alımı yaptığınız süre zarfında siteniz sıralama çıkıp iniyorsa arada adlığınız katma değeri olmayan backlinklerdendir, toplu alım yapmak herzaman risklidir. botla alınan backlinklerin genelde anlık yükselmeden sonra zararı kaçınılmazdır. 100 adet forum yerine ki 100 tane tr de kaliteli forum yok var diyende yalan söyler hepsi sadece link alınmak için açılmış çöp forumlardır. 100 yerine 5 tane sağlam forumdan alın emin olun daha sağlıklı bir otorite sağlar ve yükselme elde edersiniz acizane tavsiyem budur. son tavsiyemde paket backlinklerle seo ölçümlenmez çünkü paket backlinklerin içinde herzaman çöp siteler google nin gözünde değeri olmayan ve sıralamanızı olumsuz etkileyen siteler vardır. aynı yazı aynı link aynı anahtar kelime çıkışlı seo çalışması olmaz bunu yapıp ben başarı sağladım diyenler anlıkta olsa bir yükselme yaşayabilir ama kısa süre sonra o linklerin toxic değerinden dolayı site çöpe döner.
örnekle anlatayım, örnek verdiğiniz şekilde çalıştığım sektörde bi rakibimin 1bucuk milyon backlinki var ama paket çalışması satın almış hep, sitesi bir yerden sonra çıkmıyor o çalışmalar o sitenin yükselmesini engelliyor çünkü boş ve toxic backlink olarak görüyor google, daha sonra bu rakip gidip yenişafak gibi gazetelerden tanıtım alıyor ama gram sitesi kıpırdamıyor. ben şuan tüm backliklerimi red ettiğim halde bir kaç kaliteli ve manuel olarak aldığım backlinklerle adamın üstünde yer ediniyorum.