Geçenlerde Ruhi Çenet'in bir videosunu izliyorum.
Tam hatırlamıyorum... Müslüman bir ülkede müslüman bir esnaf müslüman işçilere ağır şartlar yaşatıyor. O ağır şartları düzeltilmesi ve ideal seviyelere getirilmesinde Avrupalı Hristiyanlar ve Ateist yöneticiler gerekli baskı ile düzenleme yaptırarak bir müslümanın hakkını koruyorlar.
Biz müslüman bir başka müslümanı ezmeye bayılırız. Umrumuzda olmaz onu gösterişle şatafatla yok etmemiz.
Bu bana çok tuhaf gelmişti.
Herkes olaya ekonomik yönden bakmış... Evet ekonomik yön oldukça önemli bir faktör olsa da
İster sevin ister sevmeyin Avrupa'yı bizden ileriye taşıyan şey insanca yaşamak insanca yaşam insanca saygı gibi düşüncelerini temele almaları... Bu fikirler temelinizi oluşturursa toplumunuzu ilerletecek seviyeleri yakalarsınız. Türkiye öyle bir ülkedir ki öyle bir turizm cennetidir ki sadece Turizmle onlarca avrupa şehrinin sanayisini tokatlar. Ki tarımı toprağı sanayisini ele bile almadım. Lakin gel gör ki biz gerideyiz. Sanayi kaynaklı mı? Hayır tabii ki biz bu ülkede birbirimize insanca yaklaşmıyoruz. İnsana saygımız yok. İnsani unsurlara insani haklara tahammül göstermiyoruz. Bütün mesele budur olmak ya da olmamak