Bu konu üzerine kafa patlamamın sebebi Ahrefs'in şuradaki makalesinde yaptığı açıklamadır.

Ahrefs diyor ki;

Aylık arama hacmi 2000-5000 arası olan 44589 tane kelimeyi inceledik. Ve sıralamalara baktığımızda en iyi korelasyonun UR rank değerinin olduğunu gördük. (Zaten Google'ın eski PR mantığıyla çalışıyoruz diyorlar) Yani UR değeriniz iyiyse sıralamalarda üst sıralarda çıkma ihtimaliniz bir hayli fazla. Hatta sıralamalara baktığımızda genelde UR değerlerine göre sıralanıyor. (bire bir değil ama yüksek bir korelasyon var)

Şimdi sıkıntı şurada:

Ahrefs botları inanılmaz bir şekilde neredeyse her aldığımız linki (yukarıda arkadaşın söylediği gibi engelleme yoksa) indexliyor ve haliyle UR değerine katkısı oluyor.

Ama buradaki sıkıntı o UR Rank değeri gerçekten de bizim Google'daki değerimiz mi?

"Bunu anlamanın en iyi yolu da Ahrefs'teki linklerin Search'e düştüğündeki etkisini ölçümlemek olacak." diye düşünürken bu sefer bambaşka bir durum ortaya çıkıyor.

Ya link aldığımız yerin örnek veriyorum Ahrefs UR değeri 40 görünürken Google'a göre (searche düşmediği için) 10'sa?

Bu şekilde uçtan uca bir sarmala dönüşüyor olay.

Bana göre korelasyonda kopmalar olmamasının en büyük sebebi de işte burada yatıyor.

Örnek:

1- 19 UR
2- 15 UR
3- 12 UR
4- 36 UR

Haliyle 36 UR rank değerine sahip adam diyor ki; benim değerim onlardan daha iyi ama benim üstümde çıkıyorlar?
Bana göre o adamın değeri 36 değil. Çünkü ahrefste görünen linklerinin büyük çoğunluğu Search'te yok.
Eğer sıralaması zamanla Search'e linkler düşmeye başladıkça yükseliyorsa sorun çözülmüş demektir. Google'a linkleri beklemeden bir şekilde indexletip Search'e hızlı bir şekilde düşmesini sağlarsak sıralamada yükselmek için de beklememize gerek kalmaz.