digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askere gitmemişsin belli.
Gidersen sana yüzlerce emir imzalatacaklar, mesela elektrik kablolarını ellemeyeceğim, çatılara yaklaşmayacağım, yüzmeyeceğim gibi.
Bunun sebebi seni boğup öldürmek değil, elektrikle öldürmek değil, başına gelecek kazada sorumluluk almamak içindir.

Hatta tüm topluma 2-3 ay içinde zorla yer fıstığı yedirirsen de alerjisi olan birileri ölecektir.
Hatta birileri de çıkıp o ay kalp krizinden ölen herkesi yer fıstığına bağlayıp, yer fıstığı kalp krizi yapıyor diye sosyal medyada kampanya yürütecektir.

Hakemli saygın bilim dergileri ile popüler söylemleri ayıramayacak kadar muhakeme yeteneğine sahip değilseniz tartışma burada biter.
Siz saygın bilim dergileri ile dandik haber sitelerini bir birine karıştırıyorsunuz muhtemelen.

Bu zırvalıklara inanıyor olmanızın tek açıklaması psikolojik olarak ciddi sıkıntı içerisinde olmanız olabilir.
Bunun tıp dilindeki adı paranoyaklıktır.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2101765
1,7 milyon insan üzerinde yapılan gerçek hayat istatistik çalışması.
Aşının %94 oranında etkili olduğunu ve yan etkilerinin placebo grubundan farklı olmadığını gösteriyor.
Yani aşı hem etkin hem de güvenli.

Ama seni tatmin etmez bu çalışma da.
Sen 1,7 milyon üzerinde yapılmış bir çalışmadan daha iyisini instagram ve twitterda gezerek yapıyorsun zaten.

Dünyada hiç bir ilaç firması hukuki olarak sorumluluk almaz.
Aspirin aldığında da üretici firma hiç bir sorumluluk almıyor zaten.

Bilime değil zırvalıklara inanan insanlar her zaman olacaktır.
Bu mesajları sizin fikrinizi değiştirmek için değil, konuya hakim olmayan genç arkadaşları zehirleyememeniz için yazıyorum.
Yanlış biliyorsunuz hocam Her ilaç üretici firmanın hukuksal olarak sorumluluğu vardır. Hatta İlacı aşıyı neyse üreten firmadan Getirten firmaya hatta dağıtımını yapan firma bile sorumluluk sahibidir. İyi ben de bir ilaç firması kurayım sonra da ''Sorumluluk almıyorum'' diyeyim bu mantık lı mı geliyor size ? Burda asıl sorun ilacın uzun vadede yan etkilerinin bilinmemesi. Yani 1 yıl sonra kör olmayacağınızın garantisini vermiyor . Yani bunu da sormayalım mı ? Mal mı olalım önümüze her dayatılanı kabul mu edelim. ?
Bilmediğiniz konularda konuşmayın lütfen. Bir de üste çıkar gibi gençleri zehirleme gibi saçma sapan şeylerden bahsediyorsunuz . Esas Zararı neyi nasıl savunduğunu bile bilmeyen sizin gibi insanlardan görüyor yeni nesil !