19
Google ben de herhalde ''Aşı çalışmasını destekleyen Üniversiteler'' yazsam ben de o sonuca varırdım zeki arkadaşım. Benim merak ettiğim popüler söylemler değil Toplum sağlığı.
Yaptığın bir searchle mi bu kanıya varıyorsun ?
Elbette Destekleyen çalışmalar olacak fakat Bahsettiklerin seni haklı çıkarmıyor . Aşı Olayı hakkında ciddi ciddi insanları tatmin edecek hiç bir çalışma yok kendini böyle mi tatmin ediyorsun.?
İmzaladığın Aşı formunu hiç okudun mu acaba ? Bir nokta kadar bile sorumluluk almıyorlar ? Bir nokta kadar bile diyorum bak o övdüğün aşı firmaları bir nokta kadar sorumluluk almıyor.
Bu durumda ben mi sokak ağzıyla konuşuyorum ?
Askere gitmemişsin belli.
Gidersen sana yüzlerce emir imzalatacaklar, mesela elektrik kablolarını ellemeyeceğim, çatılara yaklaşmayacağım, yüzmeyeceğim gibi.
Bunun sebebi seni boğup öldürmek değil, elektrikle öldürmek değil, başına gelecek kazada sorumluluk almamak içindir.
Hatta tüm topluma 2-3 ay içinde zorla yer fıstığı yedirirsen de alerjisi olan birileri ölecektir.
Hatta birileri de çıkıp o ay kalp krizinden ölen herkesi yer fıstığına bağlayıp, yer fıstığı kalp krizi yapıyor diye sosyal medyada kampanya yürütecektir.
Hakemli saygın bilim dergileri ile popüler söylemleri ayıramayacak kadar muhakeme yeteneğine sahip değilseniz tartışma burada biter. Siz saygın bilim dergileri ile dandik haber sitelerini bir birine karıştırıyorsunuz muhtemelen.
Bu zırvalıklara inanıyor olmanızın tek açıklaması psikolojik olarak ciddi sıkıntı içerisinde olmanız olabilir.
Bunun tıp dilindeki adı paranoyaklıktır.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2101765 1,7 milyon insan üzerinde yapılan gerçek hayat istatistik çalışması. Aşının %94 oranında etkili olduğunu ve yan etkilerinin placebo grubundan farklı olmadığını gösteriyor. Yani aşı hem etkin hem de güvenli.
Ama seni tatmin etmez bu çalışma da.
Sen 1,7 milyon üzerinde yapılmış bir çalışmadan daha iyisini instagram ve twitterda gezerek yapıyorsun zaten.
Dünyada hiç bir ilaç firması hukuki olarak sorumluluk almaz.
Aspirin aldığında da üretici firma hiç bir sorumluluk almıyor zaten.
Bilime değil zırvalıklara inanan insanlar her zaman olacaktır.
Bu mesajları sizin fikrinizi değiştirmek için değil, konuya hakim olmayan genç arkadaşları zehirleyememeniz için yazıyorum.