Zibildak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

6 yıldır çalıştığım ve Pandemi başladığından bu yana da aynı yerde çalışıyorum günde en az 500 insan ile yüzyüzeyim maskemi yanlızken bile çıkarmıyorum çift maske takıyorum (beni çok zorlasa da) ellerimi 5 dk bir dezenfekte ediyorum pandeminin başından bu yana bırakın covit olmayı grip dahi olmadım demem o ki herkes eğer dikkat etseydi iş buralara gelmezdi şimdi işyeri bir genelge yayınlamış aşı olmayı değilse haftada 2 kez test yaptırmayı zorunlu kılmakla birlikte buna uymayanlara yaptırım yapacağını söylemektedir. yani kabak yine tedbirlere uyanların başına patladı ki aşı olup herşey bitti diye ortalarda maskesiz dolaşanlar var. Ben aşı olmak istemiyorum test vermekte istemiyorum ben tetbirlerime dikkat ediyorum bu dayatmaya da bir anlam veremiyorum. Şimdi diyenler olacak aşı olmadın hastalığı senın yuzunden kapanların hakkı ne olacak bence önce tetbirlere uymayanlarla başlanmalı parkta bahçede herkes iç içe maskesiz onlar bi vicdan azabı ceksin sonra bana sıra gelir

Senin gibi düşünenlerin haksız fikirler ortaya atmalarının tek nedeni var.
SU-İ MİSAL EMSAL OLMAZ.
Yani kötü örneği öne sürüp kendi hatanızı örtemezsiniz.

Aşı olmama hakkın var.
Ama bu toplum sağlığına tehdit olmadığını ispat etme sorumluluğun da var.
Aşı olmama hakkını sonuna kadar kullanıp, toplum sağlığına tehdit olmadığını ispat etme sorumluluğundan kaçmaya çalışıyorsun.
Ne aşı olurum ne test olurum, iş yerini de kendimi de iş arkadaşlarımı da çift kat maskenin insafına bırakırım diyemezsin.

Yeni delta varyantı aşırı bulaşıcı.
Çok kısa süreli temas bile enfekte etmeye yeterli oluyor.
Ameliyat maskelerinden 5 tane üst üste taksanız bile sizin enfekte olmanızı engellemez.
N99 maske takmanız ve yüz siperi kullanmanız lazım ki hem solunum yolu ile hem gözlerden bulaş olmasın.

Yani sizin aldığınız tedbirler aynı ortamda 8 saat çalıştığınızda hiç bir işe yaramaz.
Bugüne kadar hasta olmamanız da bir şey ifade etmez.
Ben de hasta olmadım tedbirlere uydum, 1 sene ofis ev dışında hiç bir aktivite yapmadım.
Ama aşı çıkınca da gittim aşımı vuruldum.

YANİ TEDBİRLERE UYMAYANLARI ÖRNEK GÖSTEREREK KENDİNİZİ TEMİZE ÇIKARAMAZSINIZ.
Ya aşı vurulacaksınız ya da sürekli test yaptırarak işe gideceksiniz.
İş yerinizde aşı olup maske kullanmayanlar varsa onlara da yaptırım uygulanması lazım.

Ama aşı olmayacağım diye diretiyorsanız test yaptıracaksınız bir zahmet.
Şirketler kar etmek amacıyla kurulmuş yapılardır.
Bazı çalışanlar aşı olmak istemiyor diye iş yerinin karantinaya alınmasını çalıanların karantinaya girmesini hiç bir firma istemez.
10 çalışan varsa ve hepsi aşı olduysa iş yerinde bir salgın olursa iş yeri karantinaya alınmaz.
Çalışanlardan çoğu hastalanmaz ve firma çalışmaya devam eder.