Çünkü alt coinlerin geliri yarı yarıya eth göre.
Hocam, elektirik faturası çok gelmiyor yinede. Yani 10k geliri olan ring'in elektirik harcaması 1 1.5k max. Öyle denilyor en azından.
50 bin köşede duran var onla yatırım düsüyorum hocam.., Son model kartlar düşüyorum olursa ıraktan getirmeyi düşünüyorum birde.
Mining karlı ve mantıklı değil açıkçası. Çünkü ayı sezonunda birşey elde edemezsin. hatta elektriği bile karşılayamayacak duruma gelirsin 1 2 sene. çünkü ürettiğini satmak zorundasın, hodl yapmakta cepten yemene sebep olur bir süre.
Ayrıca rig amorti süresi, yıpranmaları, bir süre sonra onları satamaman gibi durumlar oluşacak.
ETH miningten bahsetmişsin hocam. Mining yaparken önemli olan sadece fiyat değil asıl mesele zorluk oranı (hash rate). Bu yüzden ucuz altcoin yada ETH yapman bişey değiştirmez. Zorluk oranına, ortalama saatte, günde ne kadar çıkartabileceğine ve sattığın anki fiyata bağlı. bunun için siteler var; TR'deki elektrik birim fiyatı, coin hash rate ve fiyatı vb. faktörlere göre sana rakam çıkartıyor. önce oradan bazı coinlere, şuanki fiyattan ne kadar elde edeceğine ve ayı sezonunda ne kadar getiri elde edeceğine bakarak yatırım yapmanı tavsiye ederim. (eğer illaki yapacaksan)
Bir sermaye varsa, bunun için şuan fiziki yatırım yerine piyasada değerlendirmek bana göre çok daha mantıklı. (bunun için teknik bakman ve uzman görüşlerine göre spot piyasada işlem yapmak çok daha mantıklı olabilir. Bu kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, sadece soruna göre mining ve piyasa ile alakalı fikrimi söylüyorum.