Bu kibrin hiç hoş değil, gençliğine veriyorum. Sunucu optimizasyonu yaptırmadığımı nereden biliyorsun. bahsettiğin veriyi zaten algıladım da sen benim demek istediğimi anlamamışsın. 10k sonuçta çıkan site ile 100 se sonucunda çıkan site konumları bir olamaz.
ornek Bu ciddi iddiana karşı kendi sunucumdaki bir web sitesini optimize etmeni isteyeceğim. Ücretini de vereceğim aradaki farkı karşılaştırmayı tabii ki isterim. Pm'den iletişim numarası iletirsen sevinirim.
Yani kibir diyip yaşa verdiniz sonuç olarak dediğim şeyi en son dediğim gibi anladınız
3,5 to 11,6 ortalamadan daha iyi bir şey gösteremiyorsanız demek ki bu siteye sadece emek veriyorsunuz. (Wp rocket kuran otoriter sitesi olan kesim yülselme kısmından böyle orta çizgide ilerleme kısmına dönüyor) Biz ortalama konumları 10 üzeri olan sitelerin seo kısmını direkt baştan yapıyoruz ama gösterimi bu kadar fazlaysa site muhtemelen uzun süredir olan ve dediğim gibi uğraşılan bir sitedir.
Diyelim bir sitenin bir içeriği olsun bunu 1 index ile ortalama konumda anahtar kelimesine göre 1. Sıraya getirmek zor olmaz otoritesiz ortalama konumu düzeltebilirsiniz lakin otoriter siteler varsa aynı kalitede önünüzde o zaman algoritma da tıklanma oranına bağlı olarak öne geçersiniz ama büyümek için otorite şart olmuyor. Sunucu kullanıyorsanız (muhtemelen o da tr) forumda satılan sıradan bir sunucu olsun yine forumda birine optimizasyon yaptırdınız diyelim sonuç olarak bana göre genel olarak forumda satılan optimizasyon hizmetleri de gerçek hizmetler değil ve sunucu optimizasyon sektörü o kadar profesyonel seviyeye geldi ki sanal sunucular üzerinde optimizasyon yapacak bir uzman bulamazsınız internetten kendinizi geliştirin kendi sunucunuzu optimize edin diyorlar resmen

Coşkun Çetin örneğin bu forumda eskiden Hosting sektörünün içinde olduğu için sunucu konusunda bilgili birisiydi şimdi gidip Coşkun hocama benim sunucum için veritabanı optimizasyonu lazım desen sana ayıracağı zaman karşılığında ne ister mantık kur.
Ben web sitesi optimizasyonu işini ne yazık ki artık bu şekilde yapmıyorum. Sunucuya göre optimizasyon yaparım load testi verisi atıp geçerim bu işin getirisi bana günde 2-3 kişiye yapsam forumdaki sektöre göre 10-20k ayda kazanıcam büyük bir firmayla konuşup sunucuları üzerinde çalışma yapsam min. 100k ve daha fazla tek bir işle alıcam ve kendimi daha fazla geliştirmiş olucam
Herkesin tercihi farklıdır elbette ama ben optimizasyon kategorisinde olduğu gibi kendimi satmayı bıraktım yani düşündüğünüz şekilde iş yapmıyorum özel olarak konuşup uygunsa iş yaparım profilimde wp linki mevcut.
Lakin benimle gereksiz iş yapmanıza gerek yok onun yerine soru sormak veya doğrusuna erişemediğiniz bir şey için akıl almak amacıyla yazsanız ben de birine yardımcı olduğu için mutlu olurum
Bu foruma kayıt olma amacım benim çok basit bir şeydi
Kendimi geliştirmek
Diğer insanlara da bu konuda yardımcı olamazsam bu bir şekilde beni huzursuz eder istediğiniz zaman yazabilirsiniz
Site optimizasyonu değilde sitenizin anlık en fazla kullanıcı değerleri analytics değerlerini atın sitenin neyi eksik bakayım söyleyebilirsem söylerim