Merhabalar,
18 sene boyunca düzenli diş fırçalama alışkanlığı elde edinememiştim, taaa ki 2 hafta öncesine kadar.
Uzun uzun aralar aklıma geldikçe (üşenmezsem) fırçalardım, onda da ağızım bir ton kanlar içerisinde kalırdı.

Son 1-2 senedir yaşadığım çok soğuk ve çok sıcak bir şeyler yiyip içtiğimde ön dişlerimin dipleri sanki ağızımın içinde çorba kaynatırcasına acısı anlatılmaz, tarif edilemez... (Arka dişlerde sorun yok sadece ön dişlerimde sorun var.)

Bunu neden oldu anlamıyorum, dişlerime bakmadığımdan mı yoksa dediğim gibi çok soğuk ve çok sıcak yiyip içtiğim için mi oluyor bilmiyorum ama bu zamana kadar fırçalamamam yanlıştı, bu yanlışın eşiğinden döndüm diyebilirim.
Bazıları çok param var diş yaptırırım demesin kesinlikle, para vermek işin en basit kısmı, o tedavi olduğun zaman ki acılara ben şahit oldum. Dişlerin çekildiği için ağızın bir ton kan oluyor ve o dişlerin çekildiği zamanlarda gidip sulu şeylerle besleniyosun.

Kesinlikle ihmal etmeyin.
Yaklaşık 2 haftadır her gün 1 defa dişlerimi fırçalarım (istisnai durumlar dışında).

Son olarak sizce ön dişlerimde çok soğuk ve çok sıcak yiyecek ve içecek tükettiğimdeki o acı sebebi nedir? (Yaşayan var mı?)
(Diş ağrımıyor dikkatinizi çekerim, diş eti de ağrımıyor, dişin etle birleştiği kısım diş dibi ağrıyor.)